Programmet for IndrePride er klart

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

For første gang skal FRI Indre Østfold arrangere IndrePride. Det skjer fra 9. til 16. september.

Festivalen skal feire kjærlighet, mangfold og skape samhold i Indre for både unge og gamle. Arrangøren skal heise regnbueflagget og vise at bygda er for alle.

Mer informasjon her (ekstern lenke)

Alle arrangementer er gratis med unntak av Pride Night (ID 18) som arrangeres på Parklokalet lørdag kveld 16.september og Kom som du er-festen hjemme hos Atle Hoff i Spydeberg.

Påmeldingsskjema for organisasjoner/bedrifter til prideparaden (ekstern lenke)
Pride Night-billetter (ID 18)ekstern lenke

(Se hele programmet nederst i denne saken)

ANNONSE

Barnas dag lørdag 9.sept kl 10-15: I samarbeid med Askimbyen og Askimdagene. Askimbyen annonserer program. Blir opplegg for barn i Askim sentrum.

Kom som du er lørdag 9.sept kl 19: Fest i privat regi av Atle Hoff som åpner dørene på gården sin i Spydeberg.

De eldres dag onsdag 13.sept kl 11.13: Arrangeres på Løkentunet Sykehjem med sang og musikk fra musikkterapeut Marie Sagli Sivertsen, foredrag fra Aasmund Robert Vik fra FRI Oslo og Viken Senior og kaffe, vafler og bingo med Løkentunets Venner. Åpent arrangement for alle – publikum som beboere. Blir en formiddag med refleksjon og formidling i tillegg til samvær og hygge.

Regnbuemesse i Mysen Kirke med musikk fra Stjernekamp-vinner Knut Anders Sørum fredag 15.september kl 18: Samarbeid med kirken hvor komitéen består av prost Kjartan Bergslid, kapellan Guri Riksaasen, Øyvind Woie og leder for FRI Indre Østfold Henning Stanes. Stjernekamp-vinner og artist Knut Anders Sørum kommer og spiller på messa. Kirken annonserer fullt program på deres sider. Blir kirkekaffe og sosialt samvær.

Ungdommens dag på TimeOut, Askim fredag 15.september kl 18: Samarbeid med Indre Østfold kommune under Renata. Blir arrangert opplegg for ungdom på TimeOut.

Pride-parade lørdag 16.september kl 15: Indre Østfolds første offisielle prideparade går av stabelen fra parkeringsplassen til Felleskjøpet Askim. Ruta ledes av Fri Indre Østfolds traktorflåte gjennom byen opp til Folkeparken hvor det arrangeres show og appeller ledet av sjølvaste Adam Schjølberg som konferansier. Martine Hammervold Austinat aka Dj Austinat vil stå for musikk og høyt stemningsbarometeret på traktorflåten som skal lede paraden. Enkeltpersoner trenger ikke å melde seg på i paraden – bare å møte opp. Organisasjoner og bedrifter er invitert til å melde seg på i grupper eller med kjøretøy/egne flåter gjennom IndrePrides påmeldingsskjema (lenke i Pride-eventet på Facebook). Vi har allerede fått inn flere påmeldte. Håper på stort oppmøte! Og bare fantasien setter grenser. Over 100 personer står på skal på facebook-eventet. Totalt over 400 interesserte. Vi ønsker alle velkommen – kom som du er!

Pride Park i Askim Folkepark lørdag 16.september kl 16: Etter prideparaden ender vi opp i Folkeparken hvor det blir show og appeller ledet av sjølvaste Adam Schjølberg som konferansier. Adam Schjølberg er en tv-personlighet, samfunnsentusiast og komiker kjent fra blant annet Homsepatruljen, Sofa med Tore Petterson, 71 grader Nord Kjendis og gjestet i programmer som blant annet Beat for Beat, På tur med Dag Otto, Huskestue, Kvelden for kvelden, Melodi Grand Prix. Vi får dragshow fra Salty som har bidratt de 5 siste årene med å få drag opp og frem i Norge. Et bredt repertoar av scenekunst med blant annet stående applaus på Norske Talenter og er nå aktuell i Tv2-serien DRAGS.

Engasjerte politikere og appeller fra:

– Senterpartiet
– Venstre
– SV
– AP
– Rødt
– Høyre
– MDG IØ
– Kirken
– FRI Oslo og Viken
– FRI Indre Østfold/IndrePride-komitéen

Pride Night på Parklokalet lørdag 16.september (ID) Dørene åpner kl 19: Pride-fest med show og musikk fra Adam Schjølberg, Dj Austinat og Salty drag. Vi pynter opp Parklokalet og danse natta lang. Kun 50 billetter igjen. Billetter selges på Eventim under Pride Night. Vi ønsker alle velkommen – kom som du er!

Kirkekomitéen for regnbuemessa: Fra venstre: prost Kjartan Bergslid, Øyvind Voie, leder for FRI Indre Østfold Henning Stanes og kapellan Guri Riksaasen. Foto: Privat
Adam Schjølberg. (Pressefoto)
Salty. (Pressefoto)
Denne gjengen er nå klar og gleder seg til å arrangere IndrePride for første gang. Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.