IndrePride-komité og frivillige. Fra venstre: Stine Madelen Fernandez Sanna, Håvard Osflaten (SV), Henning Stanes (leder FRI Indre Østfold), Renate Piperud Huseby, Henriette Lintho, Ibrahim Mohamoud, Hege Haaland og Vibeke Stanes, Uno Andersen (Askimbyen/fotograf). Ikke tilstede: Lars Kristian Selbekk (Nestleder FRI Oslo og Viken) og Marlene Wammer.

Inviterer til festivaluke og regnbuetog

Indre Østfold sin første offisielle Pride-festival går av stabelen 9. til 16. september. En uke hvor bygda er invitert til den største og viktigste feiringen av skeiv kjærlighet og mangfold.

Et knippe frivillige i regi av organisasjonen FRI Indre Østfold har siden høsten 2022 jobbet sammen om å arrangere IndrePride. På denne festivalen får alle lov til å være akkurat den man er.

– Vi skal gå i fellesskap og vise at kjærligheten vinner. Vi er klare for en viktig og etterlengtet markering i Indre, forteller Henriette Lintho, en av de frivillige, i en pressemelding.

Den frivillige gjengen brenner for å skape et trygt og inkluderende samfunn og i løpet av festivaluka er det lagt opp til aktiviteter for alle aldersgrupper. På laget har de også fått med seg komikeren Adam Schjølberg.

– Lørdag 16.september inviteres bygda til regnbuetog og Pride-markering for både små og store. Paraden vil gå gjennom Askims gater og ende opp i Folkeparken, hvor det blir show og appellanter ledet av konferansier Adam Schjølberg, fortsetter Lintho.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Adam Schjølberg. (Pressefoto)

Samarbeidspartnere

På kvelden bys det opp til fest i hele byen med eksklusiv Pride-fest aka Pride Night på Parklokalet i Askim.

– Billetter slippes nærmere sommeren hvor det blir førstemann-til-mølla (18-årsgrense). Blir underholdning fra blant annet Martine Hammervold-Austinat aka Dj Dramaqueen kjent for det lesbiske klubbkonseptet DRAMAqueen.

Arrangementskomiteen ønsker samtidig å rette en takk til støtte- og samarbeidspartnere som bidrar til at festivalen kan arrangeres.

– Og det ønskes å rettes en stor takk til Askimbyen, Indre Østfold kommune, FRI Oslo og Viken, Smaalenene Bygg AS, Fagforbundet Indre Smaalenene, Askim & Spydeberg Sparebank, Trøgstad Sparebank, Østfoldbadet, Family Sports Club Mysen, Isaksen Trafikkskole og privatpersoner som har støttet gjennom spleisen i Drømmebanken til Askim & Spydeberg Sparebank.

Arrangørene er også stolte av å presentere samarbeid med lokalkunstneren Janne Johansen (aka DØLT) som ønsker å designe et eget IndrePride-motiv til inntekt for IndrePride.

Vil du eller din bedrift sponse festivalen og komme med på festivalens sponsorvegg? Ta kontakt på friindreostfold@outlook.com , våre sosiale medier: FRI Indre Østfold (Facebook) / IndrePride2023 (Instagram) eller gi et direktebidrag i spleisen her (ekstern lenke)

Martine Hammervold-Austinat aka Dj Dramaqueen. Foto: Genia Bennet Snickars / Moxy Stockholm
Lokalkunstneren Janne Johansen (aka DØLT) ønsker å designe et eget IndrePride-motiv til inntekt for IndrePride. Arkivfoto: Karin Nordlie

ANNONSE

ANNONSE

– Ingen festdag for foreldre og barn ved disse skolene

Følger opp med målinger og kartlegging