Varaordfører Kathrine Hestø Hansen. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Varaordføreren er imponert over arbeidet

Fredag 24. februar er det ett år siden krigen i Ukraina brøt ut da Russland invaderte nabolandet. Nesten åtte millioner ukrainere har flyktet fra hjemlandet sitt.

De som er på flukt er både kvinner og barn. Over 21 millioner ukrainere trenger nå humanitær bistand.

– Nettopp derfor er det så viktig at vi alle er med på å støtte ukrainerne, ikke minst ved å ta godt imot ukrainske flyktninger, sier varaordfører Kathrine Hestø Hansen til kommunens nettside.

Hun er imponert over arbeidet som gjøres med varme og solidaritet.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Mølla i Mysen ble lyst opp i ukrainske farger i fjor. Det skjer også i år. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

– Så langt har Indre Østfold tatt imot over 175 flyktninger fra Ukraina. Våre barnehager, skoler, arbeidsgivere, helsetjeneste, lokalsamfunn og ikke minst frivillige har lagt ned en enorm jobb med å gi ukrainske flyktninger et trygt og godt hjem i Indre Østfold. Vi er klare til å ta imot et stort antall ukrainske flyktninger også i år, fortsetter Hestø Hansen.

Markerer ettårsdagen

Mølla på Mysen og bokstavene i Guderudparken i Askim skal lyses opp i ukrainske farger for å markere ettårsdagen for krigens utbrudd.

I tillegg vil kommunens innbyggertorg og bibliotek markere med litteraturutstillinger – Ukraina, konflikten og med ukrainske forfattere. Her kan du også låne bøker på ulike språk. På Festiviteten i Mysen onsdag 8. mars kl. 18.00 vises filmen «Gulliver er tilbake», en ukrainsk animasjonsfilm som er basert på en idé av president Zelenskyj.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

ANNONSE

ANNONSE

Populært pizzatilbud i Ørje

Nils (37) fra Askim vant 1 million kroner