Byrommet i Askim. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Arrangerer solidaritetsmarkering i byrommet

I disse dager er det lett å kjenne på maktesløshet med tanke på krigshandlingene i Ukraina. Lørdag går alle de politiske partiene i Indre Østfold og LO Indre Østfold sammen om solidaritetsmarkering.

De ønsker å vise sin støtte til det ukrainske folk og sier stopp krigen.

– Bildene fra krigshandlingene i Ukraina som kommer gjennom tv-ruta og i avisene om dagen er skremmende og hjerteskjærende. Vi ser en stormakt som mener å kunne krenke andres grenser for å få det de krever. Flere hundretusen mennesker er på flukt, tap av liv, familier splittes og den humanitære krisen øker for hver dag. Krigen i Ukraina fører til enorme lidelser, skriver Åse Kristina Heien i Indre Østfold SV i en pressemelding.

I hele Norge og verden arrangeres det støttemarkeringer. Markeringen i Indre Østfold er et av mange rom om å stoppe krigen og lidelsene.

– Et rop – men sammen lager alle markeringene et stort og viktig brøl i solidaritet med Ukraina!, fortsetter Heien.

ANNONSE

Avslutter med kjærlighetssang

Det vil også bli en rekke appeller i Askim denne lørdagen med blant annet ordfører Saxe Frøshaug og varaordfører Kathrine Hestø Hansen. I tillegg til disse: Hedda Børgesen Bråten (leder Ungdommens kommunestyre, Indre Østfold), Kåre Rune Hauge (prost i Østre Borgesyssel), Freddy Andre Øvstegård (stortingsrepresentant Østfold SV), Kine Tovengen (leder Rødt Indre Østfold), Kim Anthony (leder Askim Røde Kors), Einar Kiserud (Krf), Svein Olav Agnalt (Skiptvet AP) og en representant fra Venstre.

Verdenskoret fra Askim skal avrunde arrangementet med Ukrainsk kjærlighetssang.

– Dersom noen ønsker å støtte det humanitære arbeidet i Ukraina økonomisk, oppfordrer vi til å støtte Røde Kors Vipps 2272 (valgfritt beløp) eller andre organisasjoner som hjelper i Ukraina (Redd Barna, Flyktninghjelpen m.fl.). Midt i kampene som gjør det humanitære arbeidet vanskelig, gjør Ukraina Røde Kors alt de kan for å hjelpe sine medborgere. Røde Kors i nabolandene tar imot menneskene som flykter over grensene. Røde Kors skriver på sine nettsider: «Konflikten i Ukraina har skapt stort engasjement i hele Europa, og mange ønsker å bidra. Den beste måten å hjelpe på er å sende penger.», avslutter Åsa Kristin Heien.

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

– Jeg finner inspirasjon i alt fra musikk til nyheter

Skoleelever høstet 40 kilo honning