Kvinnen i 40-årene ble funnet død i denne bilen langs fylkesvei 115 i Askim. Foto: Freddie Larsen / NTB

Sier kvinnen hoppet ut i svært høy fart

Mannen som er siktet for uaktsomt drap på en kvinne i 40-årene i Askim, sier at kvinnen hoppet ut at bilen mens den kjørte i svært høy hastighet.

Kvinnen ble funnet hardt skadd i en bil som sto i en busslomme i Askim utenfor Oslo tirsdag morgen. Det ble satt i gang livreddende førstehjelp, men kvinnens liv sto ikke til å redde.

En mann i 50-årene er siktet i saken, men onsdag fikk ikke politiet medhold i å varetektsfengsle mannen. I fengslingsmøtet forklarte mannen at det hele var en ulykke, og at kvinnen hoppet ut av bilen i svært høy fart, skriver NRK.

Mannen rygget deretter tilbake mens han forsøkte å ringe etter hjelp, men mobilen var tom for strøm. Derfor kjørte han videre for å finne et sykehus, før han etter hvert fikk stanset en forbipasserende bil.

ANNONSE

Follo og Nordre Østfold tingrett mente det ikke var overveiende sannsynlig at mannen hadde forvoldt kvinnens død, og han ble derfor ikke varetektsfengslet. Politiet har anket denne beslutningen, noe som betyr at mannen forblir i varetekt fram til varetektsspørsmålet er endelig behandlet.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser forsvareren, advokat Marianne Darre-Næss.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE

Væpnet politi pågrep mann

Vil komme i kontakt med flere vitner