Dødsfall i Askim – bilfører siktet

Adrian Sellstrøm
2 minutter lesetid

Klokka 05.15 tirsdag morgen ble nødetatene varslet om en hardt skadd person i Askim.

Advokat Marianne Darre-Næss er oppnevnt som forsvarer for siktede. Pårørende er varslet. Politiet har ingen ytterligere oppdatering om hendelsen i dag, opplyser politiet klokken 14.50.

– Det ble forsøkt HLR, men personen, en kvinne i 40-årene, ble erklært død på stedet. Politiet kan pr nå ikke si noe om hendelsesforløp, men jobber med å innhente vitneopplysninger og sporsikring, melder politiet klokken 07.04.

ANNONSE

Funnet hardt skadd i en leiebil

– Politiet jobber med tekniske undersøkelser på stedet og med avhør av vitner og av fører av bilen, som er siktet. Ingen ytterligere opplysninger fra operasjonssentralen i saken nå, skriver politiet på Twitter klokken 09.44.

Det var tilfeldigforbipasserende som varslet nødetatene tirsdag morgen om at de hadde funnet et hardt skadd kvinne i en bil i utkanten av Askim. Åstedet, som er en busslomme ved fylkesvei 115, er nå sperret av. Krimteknikere er på stedet for å sikre spor.

Ifølge NRK var personen som kjørte bilen på stedet da politiet kom. Han ble deretter tatt med inn til politistasjonen for avhør.

Relasjon mellom fører og avdøde

Politiadvokat Ole Friestad opplyser i en pressemelding at det er igangsatt kriminalteknisk og taktiske etterforskning, for å forsøke å avklare de nærmere omstendigheter omkring hendelsesforløpet.

– Fører av bilen er siktet for uaktsomt å ha forvoldt kvinnens død. Det er en relasjon mellom fører og avdøde. Politiet har foreløpig ikke nærmere opplysninger om hendelsesforløpet, men politiets siktelse bygger på at det har oppstått et sammenstøt, sier Friestad.

Politiet undersøker nå stedet og den aktuelle bilen som for øvrig er en leiebil. Siktede vil bli forsøkt avhørt i løpet av dagen. Varsling av pårørende er iverksatt. Både siktede og avdøde er hjemmehørende i Oslo.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.