Nå er det snart klart for folkefest

Glenn Thomas Nilsen
5 minutter lesetid

Fredag kommer Ladies Tour of Norway-sirkuset til Indre Østfold, med start i Askim og målgang i Mysen.

– Dette er et omfattende arrangement som går innom de fem gamle kommunene, samt Skiptvet. Vi tror at dette kan bli en folkefest som kan binde hele Indre Østfold sammen, sier prosjektkoordinator Erik Unaas.

Han legger til at de har jobbet for at dette skal bli bra lokalt, og at de håper på å trekke tre tusen tilskuere i Mysen og omegn.

– Såpass bør det være. Vi oppfordrer folk til å flagge og stå langs løypa. Det er langåpent i butikkene, liv på utestedene på kvelden, stands og rosa softis til de 1500 første som kommer til Kulturtorget, sier Monica H. Strand, daglig leder i Mysenregionen AS.

Det ble også folkefest da LToN sist gang hadde målgang i Mysen, i 2017 og 2018.

– Det er noen av verdens aller beste sykkelryttere som står på startstreken ved rådhuset i Askim fredag kl 14.00. Flere av dem kommer direkte fra sommer-OL i Tokyo. Som veteranen Annemiek van Vleute (Movistar). Hun vant OL-gull på tempo og sølv på landevei, står det å lese i en pressemelding.

Mange frivillige i sving

De som har ansvaret for folkefesten i Indre Østfold er Monica H. Strand (Mysenregionen AS), Grete Skjelbred (Indre Østfold kommune), Kari Botten Paulshus (Indre Østfold Idrettsråd) og Erik Unaas.

Mysen-mannen Kjell Erik Kristiansen er speaker i både Askim og Mysen på fredag.

– Vi vil samle de tøffeste lokale heiagjengene med en hashtag på Instagram, sier Unaas.

Scandic Brennemoen er for første gang ritthotell, fra torsdag til lørdag. 161 skal overnatte, det er ny rekord. Hotellsjef Mette Ekelund og kollegene Martine og Anna-Marie gleder seg stort til å være vertskap.

Bobilentusiastene Roger Mørby og Tore D. Carlsen er i gang med å ordne i stand en bobilcamp langs traséen. Blant annet ved Trøgstad kirke og Shell Momarken.

ANNONSE

LES OGSÅ: Disse veiene i Indre Østfold stenges 13. august

(Saken fortsetter under bildet)

I målområdet. Foto: Adrian Sellstrøm

Et stort apparat med frivillige er i sving denne dagen. I Indre Østfold skal rundt 250 personer i aksjon. Kari Botten Paulshus i Indre Østfold idrettsråd sier at de har noen ledige vakter dersom noen er interessert, og oppfordrer folk til å ta kontakt med idrettsrådet.

– Vi gleder oss, og kjenner på forventingene. Kom ut og bli med på folkefesten. Dette er en kjempemulighet til å vise frem hjemplassen vår på tv, sier gjengen.

Også under dette arrangementet er det vanlige smittevernregler som gjelder.

LToN 2021 er årets største internasjonale idrettsarrangement i Norge, og det tar hele Viken fylkeskommune i bruk: 1. etappe torsdag 12. august: Halden – Sarpsborg, 2. etappe fredag: Askim – Mysen, 3. etappe lørdag: Drammen – Norefjell og 4. etappe søndag: Drøbak – Halden. Faktisk er tre av etappene innom gamle Eidsberg kommune.

Eget barneritt

Også i år samarbeider Ladies Tour of Norway med Tour of Norway for kids med å arrangere eget ritt for barna i vertskapskommunene. Alle som starter vinner og får premie. I år blir det barneritt i Storgata i Mysen for de opp til 12 år.

– Starter i Mysen kl 15.30, barn i aldersgruppen 5 til 12 år er velkommen (og mulighet for trehjulssykler under det). Dette er et lavterskeltilbud, du må ikke være aktiv syklist eller ha det råeste utstyret. Men du er med og skaper folkefesten. Og vi garanterer Covid-19-trygge forhold.  90 plasser er tilgjengelig, fint om dere melder dere på i forkant, opplyses det.

Passerer Skiptvet søndag 15. august

– Syklistene kommer fra Lund og passerer sentrum mot Vamma. Løpet starter i Drøbak kl.11.35 og syklistene er ved Meieribyen (ved Storveien) ca. kl.13.00-13.15. Det oppfordres derfor til å ta med flagg og heie frem syklistene i rittet. Grunnet sykkelløpet er det ikke lov å parkere bilen i veikanten i Lundsveien, skriver Skiptvet kommune sin nettside.

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.