Litt av en start for ny leder

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Skiptvet Frivilligsentral hadde nettopp flyttet inn i nye lokaler i Storveien da Siv Nordberg tok over som daglig leder i begynnelsen av mars. Etter få dager måtte hun stenge kafeen, gjenbruksbutikken og de andre aktivitetene på grunn av Covid-19.

Deretter var det å gå over til hjemmekontor. Den nye daglige lederen rakk bare å møte noen få av de frivillige før dørene måtte stenges.

– Det føltes litt skremmende å skulle jobbe hjemmefra når jeg var så ny. Det var så mye jeg ikke hadde fått satt meg inn i og mye jeg var usikker på, så i ukene med hjemmekontor ble det mange telefoner til de frivillige, til tidligere leder og til styret mitt. De kjenner forholdene i Skiptvet og sentralen godt og har vært til så god hjelp for meg i denne spesielle perioden, sier Nordberg.

Rekrutterte nye frivillige

Frivilligsentralen fikk etter hvert forespørsel om de kunne bidra med handlehjelp for personer som var i karantene eller av andre grunner ikke kunne gå på butikken selv.

ANNONSE

– Siden mange av våre frivillige er i risikogruppen, måtte vi rekruttere nye frivillige og det var flott å se responsen hos skjetvingene. Det tok ikke lang tid før vi hadde mange flere frivillige enn vi trengte og tilbudet fungerer veldig godt.

Foreløpig har de både gjenbruksbutikken og kafeen åpen på onsdager og lørdag.

– Etter ferien åpner vi med stor sannsynlighet opp alle aktivitetene for fullt og det ser jeg virkelig frem til, avslutter Siv Nordberg.

Frivillighetssentralens lokaler. Foto: Privat

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.