Tips til påskespenning på skjermen

Indre24
6 minutter lesetid

Påska i Norge er nærmest ensbetydende med påskekrim. Er du også en av dem som er glad i å fylle påsken med spenning på skjermen? Her kommer noen varme anbefalinger som kanskje har gått litt under radaren på streamingtjenestene. PS! Disse nytes best servert sammen med en stor bolle påskegodis!

• Skrevet av: Kristian Magnus Røine

Kvinnen i buret, Fasandreperne, Flaskepost fra P. (Netflix)
(Overskriften plasserer filmene i kronologisk rekkefølge) Etterforsker Carl Mørck får ansvar for «seksjonen for uoppklarte saker». Med seg får han kollega Assad. Dette er solid «nordic noir» med gode skuespillerprestasjoner over hele linja. Finn frem bollen for dette nærmest oser det popcornlukt av!

The invisible guest (Contratiempo) (Netflix)
Spansk nervegripende thriller med uventede tvister. En ung forretningsmann våkner ved siden av sin døde elsker på et hotellrom. Han bestemmer seg deretter for å ansette en fremstående advokat til å hjelpe han å komme ut av krisen han befinner seg i. Filmen smyger seg sakte under huden på deg og tilbyr et meget solid bidrag til sjangeren.

Gone girl (Netflix)
Ekteskapet til Nick går i oppløsning og når han kommer hjem en dag, har konen plutselig forsvunnet. Politiets etterforskninger nøster opp i tråder som fører stadig lenger inn i et nett av hemmeligheter. Dette er en klassisk hvem-lurer-hvem-fortelling der du sitter klistret fra første sekund. – Kanskje treffer ikke denne helt ambisjonen om å være under radaren, men har du ikke sett den er det bare å kaste seg ut i det.

Prisoners (Netflix)
Da den 6 år gamle datteren til snekkeren Keller Dover (Jackman) blir kidnappet og politiet ikke kommer noen vei, bestemmer han seg for å finne gjerningsmannen selv. Regissør Denis Villeneuve slo for alvor igjennom med denne filmen som utforsker hvor langt man er villig til å gå få finne sitt eget barn. Fra første sekund biter den fast i noe humant ved deg og den nekter å slippe tak. Har du ikke sett den bør du gi den et forsøk!

Sicario (Netflix)
Nok en film av geniale regissør Villeneuve. En FBI-agent deltar i et spaningsoppdrag rettet mot en meksikansk narkobaron, men moraloppfatningen hennes utfordres da oppdraget begynner å gå over streken. Dette er knallhard thriller fra a til å som føles både realistisk og sjokkerende på en og samme tid.

ANNONSE

La Mante (Netflix)
En seriemorder er løs og politiet er rådville. Redningen kan vise seg å komme fra uventet hold da en tidligere kvinnelig seriemorder tilbyr seg å hjelpe til med etterforskningen. Det er bare en liten hake. Hun krever å jobbe med sønnen som har vokst opp til å bli politimann. Serien «La Mante» kan kanskje beskrives som en «mild fru Hannibal Lecter møter velsmakende skarp fransk sennep». Absolutt verdt å sjekke ut altså.

The Night Of (HBO)
Serien utspiller seg i New York hvor Nasir Khan, en ung pakistansk amerikaner, blir uskyldig mistenkt for å ha drept en ung kvinne han tidligere har hatt sex med. Denne prisbelønte serien fikk kanskje ikke den oppmerksomheten den fortjente når den først ble sluppet i Norge, men har senere fått et fenomen-stempel og det med god grunn. Skuespillerprestasjonene er glimrende og spesielt John Turturro, som du kanskje kjenner som Hollywood-favoritt hva gjelder bi-roller, gjør her en helt fantastisk innsats. Få det på!

La Trêve (The Break) (Netflix)
Belgisk krimdrama som kickstartes ved funnet av en død ung mann i en liten belgisk landsby. Dette er et lite kinderegg av en serie som byr på en rekke nye ingredienser i en sjanger som har godt av nytenkning. Gi den et forsøk!

Goliath (Amazon Prime)
Billy Bob Thornton inntar rollen som alkoholiserte advokat Billy McBride og gjør en figur det er vanskelig å glemme. Mcbride har et hjerte av… bronse og tar på seg saker du vanligvis ikke ser tidligere topp-advokater ta. Dette er en serie du bare må oppleve hvis du er glad i krim med en twist av rettsal-drama.

The Tunnel (NRK)
En empatisk politimann må samarbeide med en noe eksentrisk politikvinne når et todelt lik blir funnet. Denne britiske godbiten er basert på den nordiske Broen-suksessen, men ikke la deg lure til å tro at dette er en blåkopi. Den første sesongen har mye til felles med inspirasjonen, men når sesong to setter i gang er dette en helt annen serie. Serien ligger for tiden gratis ute på NRK og anbefales sterkt!

GOD PÅSKE!

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.