Svendsen debuterte for Charles Leclerc

Pressemelding
4 minutter lesetid

Sist helg braket go-kartsesongen for alvor løs i Sverige, da første runde i SKCC – Sydsvenskans Kart Champion Cup, gikk av stabelen.

Løpet ble arrangert av Kristianstad Kartingklubb og på deres bane helt syd i Sverige, en times kjøretur fra Malmø. Senere i sesongen skal det også kjøres en EM-runde på denne banen, og det var nok noe av grunnen til at løpet trakk rekordstore felt i seniorklassene.

Klassen Senior 125, tilsvarende IAME X30 Senior, dog med noen flere motoralternativer, var fullbooket for anledningen, med hele 62 førere til start. Blant de 14 fra Norge som var med, fant vi også Philip Svendsen (15) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag.

Philip og teamet hadde derimot gjort store endringer i forberedelsene til dette løpet. Før løpet i Sverige testet Philip ut et nytt go-kart merke, som bærer navnet etter ingen ringere enn Formel 1 og Ferrari fører Charles Leclerc. Testene var såpass oppløftende, at teamet valgte å gå videre med dette og debutere i ny kart i Kristianstad.

 – Vi har på ingen måte vært misfornøyd med Energy Corse som vi har kjørt de siste to åra, men dette er en sport i konstant endring og utvikling, og når CL Karting Norge og ringreven Finn Erik Rismyhr kom på banen med dette opplegget her, så kunne vi ikke la være å prøve, sier teamsjef, mekaniker og pappa Lars-Erik.

ANNONSE

Med kun én testdag hjemme i Norge, var det et spent team som dro sørover i Sverige for å konkurrere. Philip var derimot med på notene fra første stund, og hang med de aller beste med en 5. plass på tidkjøringen, noe som også ga et godt utgangspunkt for resten av løpet. Men det var svært jevnt – kun halvsekundet skilte hele 29 førere i toppen. Gjennom de innledende heatene viste Philip solid og rask kjøring, og fikk til slutt 8 startspor i finalen.

I finalen ble det trangt i starten, noe det vanligvis gjør med store startfelt i Kristianstad. De første svingene er krevende å kjøre med flere i bredden slik at det ofte blir litt klabb og babb. Det gjorde det også denne gangen, og Philip måtte gi fra seg ytterligere en plass fra yttersporet. Men når feltet har roet seg, begynner Philip å avansere. Jevnt og trutt tar han seg oppover i feltet, og kommer til slutt i mål på en respektabel 6. plass.

 – Bra gjennomført og godt fornøyd. Selvfølgelig vil jeg jo alltid være med å kjempe om seieren, men det er bare fem dager siden jeg satt i dette chassiet for første gang, så det vi får til her i dag, er absolutt godkjent. Flere av de foran her kjører EM til vanlig, så i nordisk sammenheng var dette et veldig sterkt felt. I og med at vi har ligget rundt topp 5-6-7 i hele dag, så har vi fått gode svar på forskjellige ting vi har testet med dette chassiet. Noe har funket, mens andre ting ikke, så det har vært god læring hele veien. Det krever også litt annerledes kjørestil fra min side, spesielt med tanke på å ta vare på dekkene helt til slutt, så her har vi mye potensiale å jobbe med. Det blir veldig spennende å teste Charles Leclerc karten videre, sier en svett og fornøyd skjetving.

Teamet vil nå teste videre på hjemlige og kjente trakter, og så er planen å kjøre 3. runde i IAME Euroseries i Wackersdorf i Tyskland, siste uken i juni.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.