Trøgstad kirke. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Dødsulykken i Trøgstad: – Det berører mange

Sogneprest Kjersti Marken anslår at 200-250 mennesker var innom åpen kirke i Trøgstad søndag.

– Det berører mange. Det er et lite samfunn der mange kjenner hverandre. Dette var en som skulle hatt livet foran seg. Det er så hjerterått, sier Marken til NRK Østfold (ekstern lenke)

(Saken fortsetter under)

Bygda står sammen
Lørdag ettermiddag omkom en 16 år gammel gutt i en MC-ulykke på Hølandsveien i Trøgstad.

Allerede lørdag kveld åpnet grendehuset i Havnås opp dørene for de som hadde behov for å møtes, gi hverandre en klem eller bare være sammen. Søndag ettermiddag var det åpen kirke i Trøgstad.

– Ikke noe kan trøste de som har mistet et barn. Men å ha hele bygda rundt seg nå er kjempeviktig. Så er det ikke bare familien som sørger, men alle vennene som mistet en kompis eller en klassekamerat, sier sognepresten til NRK.

ANNONSE

Opplegg på skolen
Ifølge NRK var 16-åringen elev ved Mysen videregående skole. Ordfører Saxe Frøshaug opplyser til kanalen at det vil være et opplegg på skolen mandag.

– I går mistet vi en av våre flotte ungdommer i en tragisk ulykke ❤️ Vi har ingen å miste… Det er, tross sorgen, fint og se at det lille stedet vårt stiller opp og gjør det de kan for å vise varme og nestekjærlighet når slikt skjer, samlingen på grendehuset i går er et eksempel på det, skriver Havnås Vel på sin Facebook-side.

De legger til at de skal ha dugnad på skolen 7. mai og at det kan være en fin anledning til å samles.

– Det kan være en fin anledning til å samles, ikke bare for dugnaden, men også for å være sammen og omgås etter den tragiske ulykken. Vi vil markere og minnes gutten før vi skal ha bespisning etter dugnaden. Alle er hjertelig velkommen ❤️

Hånd i hånd
Ifølge VG kom ungdom hånd i hånd til kirken søndag og flere hadde med seg blomster.

– Flere unge gutter kom på lett MC-er, samme type motorsykkel som den 16 år gamle gutten hadde. Utenfor kirken var det tent et lys, og inne ble det spilt musikk på høyttaleren, skriver VG.

Både presten, prosten og folk fra psykososialt kriseteam var til stede i kirken.

(Kilde: NRK Østfold og VG)

ANNONSE

Arrangerer vårkonsert i Eidsberg kirke

Disse skolene deltar på årets hoppetaukonkurranse