ILLUSTRASJONSFOTO: Adrian Sellstrøm

16-åring omkom i MC-ulykke

Lørdag ettermiddag meldte politiet at de var på vei til en trafikkulykke i Indre Østfold.

I første melding skriver politiet at en MC og bil var involvert, men det viser seg at motorsykkelen har trolig veltet rett før den møtte personbilen.

– MC fører er dessverre erklært død på skadestedet av lege på ambulansen. Avdøde er gutt i tenårene med førerkort på lett MC. Veien blir stengt i forbindelsen med etterforskning, med skiltet omkjøring, opplyser politiet klokken 13.33.

Veien er stengt
Både VG, Dagbladet og TV 2 skriver at avdøde er en 16-åring.

Klokken 14.16 skriver politiet at foreløpig straksetterforskning tilsier at MC trolig har veltet rett før møte med personbil og at det ikke har vært kontakt mellom kjøretøy.

Øst 110-sentral meldte klokken 12.37 at brannvesenet rykket ut til Hølandsveien i Trøgstad. Ifølge vegtrafikksentralen er veien stengt forbi ulykkesstedet.

– Veien vil forbli stengt en lengre periode. Kriminalteknikere og Ulykkesgruppa til Vegvesenet er på vei, forteller politiet klokken 14.23.

– Tragisk
Ordfører Saxe Frøshaug sender sine tanker til de etterlatte.

– Dette er fryktelig tragisk. Tankene går til de pårørende og de som står nært. Men det rammer hele lokalsamfunnet når sånne ting skjer, sier ordfører i Indre Østfold Saxe Frøshaug (Sp) til VG.

Han legger til at det rutinemessig etableres kriseteam til å bistå pårørende.

Da nødetatene ble varslet om ulykken ble det meldt at MC-føreren var bevistløs. Bilføreren, en kvinne i 40-årene fra Indre Østfold, er ikke siktet etter ulykken. Hennes førerkort er heller ikke beslaglagt.

Ifølge VG er det snakk om en 16-år gammel gutt. Dette er for øvrig den andre dødsulykken med MC i Indre Østfold i år. I mars omkom en mann i 50-årene i Askim.

Vegtrafikksentralen opplyser klokken 22.38 at det er ryddet på stedet og at veien er åpen for normal ferdsel.

ANNONSEANNONSE

Derfor avlyses Tour of Scandinavia i år

Åpner kirken og grendehuset etter at 16-åring døde i ulykke