Skjetving nominert til Matprisen 2023

Glenn Thomas Nilsen
1 minutter lesetid

Tor Jacob Solberg som er leder for Norges Bonde- og Småbrukarlag er blant de nominerte til matprisen. 

Ifølge matprisen.no fordeles de nominerte på sju ulike priskategorier. En av disse er Årets formidler og det er her skjetvingen er nominert.

– Den økologiske kornbonden Tor Jacob Solberg har hatt en kometkarriere i norsk jordbruk: Som en av lederne av Bondeopprøret i 2021, fikk den klarttalende østfoldingen brått en større synlighet i norsk offentlighet. I 2022 ble han valgt til ny leder for Bonde- og småbrukarlaget, og der har han markert seg tydelig som en som vil utfordre maktstrukturene i mat-Norge. Han tenker nytt om samarbeid og hvilke aktører som fortjener å ha en stemme i norsk landbrukspolitikk. Tydeligheten og en humoristisk tone går ikke ut over innholdet, og med vekt på beredskap og miljø, formidler han rene ord for penga, står det å lese i begrunnelsen.

ANNONSE

– Jeg er veldig glad for å være nominert til denne prisen. Jeg har jobbet hardt for landbruket i mange år, jeg var blant annet delaktig i bondeopprøret. Det hadde vært gøy å få en slik pris for innsatsen, sier Solberg på telefon til Nationen (saken er bak betalingsmur) 

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.