Tor Jacob Solberg. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Skjetving nominert til Matprisen 2023

Tor Jacob Solberg som er leder for Norges Bonde- og Småbrukarlag er blant de nominerte til matprisen. 

Ifølge matprisen.no fordeles de nominerte på sju ulike priskategorier. En av disse er Årets formidler og det er her skjetvingen er nominert.

– Den økologiske kornbonden Tor Jacob Solberg har hatt en kometkarriere i norsk jordbruk: Som en av lederne av Bondeopprøret i 2021, fikk den klarttalende østfoldingen brått en større synlighet i norsk offentlighet. I 2022 ble han valgt til ny leder for Bonde- og småbrukarlaget, og der har han markert seg tydelig som en som vil utfordre maktstrukturene i mat-Norge. Han tenker nytt om samarbeid og hvilke aktører som fortjener å ha en stemme i norsk landbrukspolitikk. Tydeligheten og en humoristisk tone går ikke ut over innholdet, og med vekt på beredskap og miljø, formidler han rene ord for penga, står det å lese i begrunnelsen.

ANNONSE

– Jeg er veldig glad for å være nominert til denne prisen. Jeg har jobbet hardt for landbruket i mange år, jeg var blant annet delaktig i bondeopprøret. Det hadde vært gøy å få en slik pris for innsatsen, sier Solberg på telefon til Nationen (saken er bak betalingsmur) 

ANNONSE

Ulykke i Askim

Jens blir ny daglig leder i Innovi