To tenåringsjenter fra IØ omkom i trafikkulykke

Natt til fredag ble det meldt om en trafikkulykke på fylkesvei 124 sør for Rørvannet i Rakkestad.

Ulykken skjedde cirka en mil fra Strømsfoss i retning Rakkestad. Det var to personer i bilen og begge ble bekreftet omkommet på stedet.

Ifølge VG er det snakk om to tenåringsjenter fra Indre Østfold.

– Politiet og ulykkesgruppa fra Statens vegvesen har arbeidet på ulykkesstedet gjennom natten, og videre etterforskning vil søke å avdekke årsaken til ulykken. De pårørende er varslet, skriver politiet på X, tidligere Twitter.

Ordfører Saxe Frøshaug er rystet over det som har skjedd.

– Dette er en dypt tragisk hendelse. Jeg har den største medfølelse med familie, venner og de nærmeste pårørende til de som nå er rammet, sier ordfører i Indre Østfold Saxe Frøshaug til NRK.

Beboer varslet om ulykken
– Vi fikk melding fra en beboer i området i går kveld, cirka klokken 23.41. Han hadde hørt et smell, og da hadde han satt seg i bilen og tatt seg frem til skadestedet, sier operasjonsleder Atle Vesttorp til VG.

Nå blir de pårørende ivaretatt av Indre Østfold kommune sitt kriseteam.

– I lys av den svært tragiske ulykken som har rammet to av kommunens ungdommer legges det til rette for at ungdom som har behov for å samles og for å få støtte kan møtes i kveld på Helsestasjonen i Mysen, Kløverveien 2. Tilbudet vil være åpent fra klokken 18-20. Videre oppfølging gis etter avtale og behov, skriver Indre Østfold kommune på sin nettside.

En person siktet
Ifølge VG er en mann siktet etter ulykken.

– Eieren av bilen, en ung mann, er siktet for overlatelsesmedvirkning etter dødsulykken. Mannen er foreløpig ikke avhørt av politiet, opplyser politiadvokat i Politiet Øst, Yvonne Schilling, til VG.

Politiadvokaten opplyser også at jentene var 17 år gamle.

(Kilde: Politiet i Øst og VG)

ANNONSE


ANNONSE

Levende lokalsamfunn og tettsteder i Indre Østfold

Virkeligheten er slik den er selv om den oppfattes forskjellig