Philip med sterk kjøring tross frustrerende resultat

Pressemelding
7 minutter lesetid

Etter en noe lengre pause, gikk tredje runde av IAME Benelux Series av stabelen denne helgen.

Denne runden ble kjørt i Genk i Belgia, på hjemmebanen til ingen ringere enn Formel 1-verdensmester Max Verstappen. Philip Svendsen (14) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, stilte til start i klassen X30 Senior, sammen med 84 andre gutter og jenter fra hele 12 ulike nasjoner.

Etter å ha forberedt seg godt, var Philip og teamet fast bestemt på å få en aldri så liten revansj fra de siste løps tekniske uhell. Dessverre blir det igjen trøbbel på kvalifiseringen. Denne gangen noe så banalt som at Philip ikke fikk starte fordi man var for sene til startplata, og han må ta til takke med en sur 85. og sisteplass.

– Dette vil seg jo bare ikke, kommer det fra pappa og mekaniker Lars-Erik, mens han rister på hodet. Det høres jo amatørmessig ut å ikke rekke grid’en, men det er nærmest kaos og «helt Texas» her under disse forholdene. Banen var våt, men tørket fort opp, så alle stod klare med regndekk, men bestemmer seg plutselig for å bytte. Det samme gjorde vi, samtidig som vi gjorde noen endringer på oppsettet. Vi trodde vi hadde en forståelig dialog med de som stengte grid’en, og fikk inntrykk av at vi hadde tid, men så stengte de bare og det var flere førere som ikke kom inn. Veldig synd, for dette har jo ingenting med kjøringen til Philip å gjøre. Tempomessig tror jeg han skulle klart å kvalifisere seg inn til topp 15-20 og fått 5.-6.-7. startspor i heatene. Nå må han i stedet kjøre seg opp fra siste og 29. startspor i alle de innledende heatene, og en A-finale er allerede utenfor rekkevidde før vi engang har startet.

(Saken fortsetter under)

Foto: Privat

Etter en full «resett» tar Philip og teamet fatt på de innledende heatene. Med siste startspor i alle disse, men et tempo som langt overgår den plasseringen, så blir det mange forbikjøringer på skjetvingen. De fire første heatene gir plasseringene 13, 21, 16 og 15, noe som tilsvarer over 50 forbikjøringer. Noen enklere enn andre selvsagt, men for å bevise at det ikke er tilfeldig, så avslutter han med en imponerende 5. plass, samt raskeste runde, i det siste innledende heatet. Med den avslutningen så er han faktisk nære ved å allikevel ta seg til en A-finale, men kommer dessverre 4 poeng til kort (én plassering er ett poeng, slik at én plassering bedre i fire av heatene hadde vært nok).

Gjennom de innledende heatene har Philip kjørt seg opp fra en 85. plass totalt, til 39. plass – 3 fattige plasser unna A-finalen. Trøstepremien er 3. startspor i B-finalen. B-finalen blir for øvrig en tøff affære. 6 førere rykket ifra, og av disse måtte Philip til slutt ta til takke med 4. plassen, men det er ingen tvil om at disse egentlig hører hjemme i en A-finale. Sluttiden til vinneren av B-finalen, Thibauld Gelade fra Belgia, var så sterk at rent tidsmessig, så hadde det holdt til en 9. plass i A-finalen.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

– Fryktelig frustrerende det med tidkjøringa…Men jeg synes vi nullstiller bra, og om ikke annet, så er det jo gøy med mye forbikjøringer. Allikevel ergerlig og kjedelig, for det blir nødvendigvis en del «kø kjøring» også midt i feltet. Og når jeg endelig er gjennom «køen», så er som regel heatet over. Derfor var det morsomt med det siste innledende heatet. Der var marginene på min side i starten og gjennom den første runde, og jeg var gjennom den verste trafikken ganske tidlig. Da så vi at det er mulig å utfordre de fremste, og raskeste runde var artig å få med seg. Men det koster å kjøre så offensivt. Normalt sett ligger vi og sparer en del dekk gjennom heatene, for å ha noe å kjøre med i finalene. Jeg hadde nok pusha litt mer enn de andre i dag, for i B-finalen, så droppa dekkene og jeg hadde egentlig mer enn nok med å holde følge med de fremste her. Men vi har ikke hatt noe å gå på etter den tidkjøringa, slik at det er bare sånn det blir, forklarer Philip.

Neste runde å IAME Benelux serien går også på banen i Genk. Da er Philip og teamet klare for å fortsette der de slapp, og samtidig luke ut små, men dyrebare feil.

– Ja, nå må vi i støtteapparatet rundt gjøre det enklere for Philip, og gi ham et bedre utgangspunkt enn de vi gjorde denne helgen. Tempomessig har han hatt en enorm fremgang det siste halvåret. Ikke noe tvil om at steget opp i Senior er betydelig, men vi jobber tett med Energy Corse Benelux-teamet og de har mye god erfaring å dele. Gjentar meg selv nå, men vi trenger bare å sette sammen et helt løp, så kommer resultatene. Nå skal vi hjem å kjøre NM, før vi skal tilbake hit til Genk i slutten av august. Det er jo gøy, selv om det til tider er svært frustrerende, sier en fortsatt optimistisk pappa Lars-Erik.

Norgesmesterskapet i go-kart holdes i år, som i fjor, på Philip sin hjemmebane KNA Varna, utenfor Moss, 11. til 13. august.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.