Therese Gundersveen. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

– Ungdommen ønsket seg et fakkeltog og det tar vi på alvor

Fra 1. til 3. mai skal det være en kunstutstilling i Skiptvet der temaet er «Sammen».

Det er nærmere 30 barn som skal stille ut sine malerier og 19 voksne. Utstillingen åpner 1. mai klokken 15.00 på Vonheim. Deretter skal det være en vandring gjennom Meieribyen opp til kirken hvor det vil være utstilling og muligheter for stopp på forskjellige steder.

Mange lag og foreninger i bygda deltar og jobber sammen både barn og voksne.

Se Facebook-arrangement her (ekstern lenke)

Dette samarbeidsprosjektet kom i gang fordi ungdommene og barna følte seg lite sett. De ville ha noe som både voksne og barn kan gjøre sammen, på tvers av alt og derfor har man involvert alle.

– Vandringen skal gå fra Vonheim og gjennom bygdetunet og til kirken. Det er en flott utstilling på Liverudstua, Aktivitetskjelleren og kirkerommet. Der skal det vises alt fra glede til sorg gjennom bilder og farger og musikk. Ungdommen ønsket seg et fakkeltog og det tar vi på alvor. Så fakkeltoget går for samhold mot mobbing, sier Therese Gundersveen til Indre24.

PROGRAM:

1. mai

Kl 11: 1mai-gudstjeneste med tema «Sammen» i kirken. Kunstutstilling i kirkerommet.

Kl 15: Kunstutstilling « Alle sammen i en rød sofa» åpner på Vonheim.

Kl 1530 Høytidelig vernissasje av prosjektet «SAMMEN» med ordfører, kunstnere og barn og unge i bygda. Lett underholdning.

Kl 1615 «Sammenvandring» – en felles vandring fra Vonheim til kirken. Du vil på vandringen besøke flere utstillinger og diverse «pit stop» som viser resultatet av samarbeid og aktivitet.

Det du vil oppleve på vandringen er kunstutstillinger, gå-quiz, opplevelser ved Røde Kors lokalene, gå-mat ved Aktivitetskjelleren og en flott utstilling i kirken. Vi avslutter med fakkeltog fra kirken tilbake mot sentrum under parolen «Mot mobbing – for samhold»

2.mai:

Skoler og barnehager ønskes velkommen mellom kl 1130 og 14, til utstillingene i Vonheim, Liverudstua, Aktivitetskjelleren og Kirken. Røde Kors holder åpent. Åpningstider kl 14-20 ( Vonheim, Liverudstua, Aktivitetskjelleren og Kirken, Røde Kors holder åpent.)

3.mai:

Åpningstider kl 14-20 Vonheim, Liverudstua og Aktivitetskjelleren. Kirken holder stengt. Røde Kors er åpent.

Kl 18-20 Kunstauksjon på Vonheim med auksjonarius Per Kristian Johansen .

ANNONSE

ANNONSE

Justisministeren besøkte Indre Østfold

Arrangerte NM for 246 deltakere