Foto: Privat

Philip (14) klar for Europa

Go-kart sesongen 2023 er på trappene, og Philip Svendsen (14) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, er klar for nye utfordringer.

Den doble Norgesmesteren tar nå steget opp fra juniorklassene til senior, og vil fortrinnsvis konkurrere i merkeklassen IAME X30 Senior. Selv om 14-åringen kunne fortsatt i klassen Junior 125 i hele tre år til, så har han til tider dominert denne klassen i to år allerede, og velger derfor å ta steget opp for å få ytterligere progresjon i utviklingen som fører.

IAME X30 Senior er verdens største merkeklasse innen go-kart med nasjonale serier over hele verden, som feeder opp i regionale mesterskap, og til slutt en verdensfinale som går av stabelen hver høst. Hovedfokus for sesongen blir IAME Series Benelux – en av de største IAME-serien av dem alle, med opptil 100 deltakere i X30 Senior-klassen per løp, og hvor toppførerne gjerne er å se i fighten om seire i både IAME Euro Series og IAME World Finals. Her er det altså ikke bare go-karten som er på et annet nivå enn det Philip er vant med fra tidligere, men også konkurrentene.

Med større og heftigere go-kart, nye baner og tøffere konkurrenter, er teamet forsiktig med å sette «hårete» og konkrete mål for plasseringer denne sesongen. Spesielt de første to-tre løpene i Europa blir en læreprosess, men man håper å kunne suge til seg så mye erfaring som mulig, avdekke forbedringsområder og potensiale, jobbe med dette, og se progresjon gjennom sesongen. Allikevel har Philip satt seg mål om å kvalifisere seg til A-finale i samtlige løp i Benelux-serien – det er her man får den beste matchingen, og kan høste de beste erfaringene.

 – Steget opp til senior, skal man ikke kimse av. Her kjører 14-åringer sammen med voksne og ekstremt erfarne førere, slik at vi nok må bruke litt tid på å tilpasse oss, spesielt i begynnelsen. Jeg tror og håper at jeg skal henge med på farten, men her vil det være veldig mange som er veldig raske, så mye koker ned til «racecraft» og erfaring, smiler Philip, vel vitende om at det blir mange nye situasjoner og mange triks som må læres.

(Saken fortsetter under)

Foto: Privat

Allerede denne helgen går turen sørover til Frankrike og Belgia. Vinterferien blir en lang treningsleir for å lære seg de nye banene som Benelux-serien går på.

Skjetvingen blir allikevel å se også på hjemlige trakter denne sesongen. Foruten de 5 løpene i Benelux serien, vil Philip kjøre utvalgte løp i IAME Series Norway og IAME Series Sweden. I tillegg går Norgesmesterskapet igjen av stabelen på hjemmebane – KNA Varna, i august.

 – Vi fokuserer på Benelux-serien, og fyller på med løp her hjemme og i Sverige. Her har vi nok ikke låst oss helt på hvilke løp vi kjører enda, men velger litt etter hvilke områder vi ser vi må forbedre oss på. Sånn sett blir nok 2023 mye en forberedelse for 2024. Det skal ikke være mulig å gå rett opp i Senior-klassen og hevde seg umiddelbart. Vi må bare forberede oss så godt vi kan, og ta de utfordringene som kommer, på strak arm. De blir det garantert nok av, lyder det fra pappa og teamsjef, Lars-Erik.

ANNONSE

Til tross for at Philip nå er i ferd med å ta fatt på kun sin 4. hele sesong i go-kart, så har satsningen passert hobby-nivået for lengst. Derfor er det meget gledelig at teamet har fått med seg både lokale og nasjonale aktører fra næringslivet.

 – Ja, det er hyggelig, og egentlig et must på det nivået vi beveger oss opp på nå. Ikke bare har vi med oss noen lojale og trofaste sponsorer, men det Philip har prestert så langt, gjør seg bemerket også utenfor Skiptvet og Indre Østfold. Derfor er det morsomt at det er flere som har fått opp øynene, og som ønsker å være med på denne «reisen» som vi kaller det. Det er jo et «prosjekt» ut fra en drøm om å kunne nå helt opp til Formel 1. Og så langt er det ingenting som tyder på at det er umulig.

God hjelp får Philip også gjennom å være en del av Team Norway – Norges Raskeste Landslag. Her følges unge og lovende norske førere opp av blant annet Jan Åge Asgrimplass og Atle Gulbrandsen, med fysisk trening spesielt tilpasset motorsport.

 – Treningen med Jan Åge er utrolig nyttig, lærerikt og motiverende. I tillegg er det inspirerende å være på samlinger sammen med så mange andre dyktige talenter. Fysisk er jeg i alle fall bedre forberedt enn noen gang, sier Philip, som innrømmer at det også klør i fingrene etter å komme i gang med litt ordentlig racing igjen.

Første runde i IAME Benelux Series, går av stabelen 17.-19. mars i Mariembourg i Belgia.

(Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Nyopprettede stillinger uten politisk behandling

Populært pizzatilbud i Ørje