Dødsfallene i Spydeberg: – Gjenstår flere vitneavhør

De siste dagene har Øst politidistrikt mottatt en rekke spørsmål fra pressen om detaljer knyttet til etterforskningen av dødsfallene i Spydeberg.

Fredag formiddag opplyser politiet at det er lite nytt å melde i saken, men har kommet med en oppsummering. Deres hovedhypotese er fortsatt at jentene døde av overdose. Men når det gjelder type narkotika, har politiet en formening på bakgrunn av opplysninger i saken men ikke det fulle og hele bildet.

LES OGSÅ: Politiet har frigitt navnet på de omkomne

Kan ta flere måneder

– Vi ønsker ikke å bidra til spekulasjoner, og vil derfor avvente med å kommentere dette til den endelige obduksjonsrapporten foreligger. Erfaringsvis kan dette ta flere måneder, skriver politiet i en pressemelding.

Det som er sentralt for etterforskningen er hva som skjedde i forkant av at jentene ble funnet. Så langt er det gjennomført avhør, samt annen teknisk og taktisk etterforskning.

– Vi ønsker ikke per nå å gi noen flere detaljer knyttet til tidslinjen og hva politiet mener har skjedd, og på hvilke tidspunkt, av hensyn til etterforskningen. Vi ønsker heller ikke å si noe om relasjoner mellom de involverte i saken. Vi har avhørt et tosifret antall vitner, men det gjenstår fortsatt flere vitneavhør. Det er derfor viktig for politiet at vitnene kan forklare seg uten å ha tilgang til informasjon om blant annet tidslinjen på forhånd.

LES OGSÅ: Sterkt preget av dødsfallene: – Vår dypeste medfølelse

ANNONSE

Begravelse i Askim

– Tvillingene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen (16) beraves 25. januar.
Det blir begravelse onsdag 25. januar i Askim kirke, klokken 10.30. Kirken er også åpen, sier bistandsadvokat Inger Marie Støen til VG.

ANNONSE

ANNONSE

IndrePride for første gang

To førere mistet lappen etter kontroll