Indre Østfold politistasjon i Askim. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Sterkt preget av dødsfallene: – Vår dypeste medfølelse

Politistasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Olav Unnestad, sier i en pressemelding at de er sterkt preget av dødsfallene i Spydeberg.

– Hele lokalsamfunnet, og også vi som lokalt politi, er sterkt preget av dødsfallene. Vår dypeste medfølelse går til de pårørende og jentenes venner og bekjente. Vi er opptatt av at Indre Østfold skal være en god kommunene og bo og vokse opp i, og vil sammen med kommunen fortsette vårt forebyggende arbeid for å gjøre vårt beste til at slike tragiske hendelser ikke skjer igjen, sier Unnestad.

LES OGSÅ: To unge jenter funnet døde

Mandag formiddag opplyser politiet at mannen i 20-årene vil bli fremstilt for varetektsfengsling i Follo og Nordre Østfold tingrett i Ski i dag klokken 13.00 mandag.

– Politiadvokat Benedicte Granrud vil delta i fengslingsmøtet via Teams. Politiet vil begjære at rettsmøtet holdes for lukkede dører av hensyn til etterforskningen, som er helt i initialfasen, skriver politiet i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Politiet har frigitt navnet på de omkomne

Etter ønske fra de pårørende gikk politiet ut med navnene på de to jentene søndag kveld. Det var tvillingsøstrene Mina Alexandra og Mille Andrea Hjalmarsen på 16 år fra Indre Østfold som natt til søndag ble funnet livløse.

Hendelsen fant sted på siktedes bopel, og at det skal ikke ha vært en tidligere relasjon mellom søstrene og den siktede.

LES OGSÅ: – Vi vil være der for ungdommen

Søndag ettermiddag og kveld ble både Askim og Spydeberg kirke åpnet. Her kunne man sitte i stillhet, tenne et lys og snakke med noen ved behov.

Også Indre Østfold kommune satte i gang med ulike tiltak søndag kveld.

– Helsesykepleier og ungdomskontakt er tilgjengelig på alle ungdomsskolene og våre to videregående skoler i morgen, mandag 9. januar. I tillegg vil helsestasjon for ungdom (HFU) være åpen mandag 9. januar kl. 14.00-18.00.

Ifølge kommunen var de to omkomne over grunnskolealder og derfor ikke elever ved noen av grunnskolene i kommunen.

– Men dette er en hendelse som berører oss alle, og vi vil legge til rette for at alle elever skal få mulighet til å ha noen å snakke med dersom de har behov det.

ANNONSE

ANNONSE

ANNONSE

Politiet har frigitt navnet på de omkomne

Nå kan du vinne premier og spare penger