Arkivfoto: Indre24

Snart er det yrkesmesse i Askim igjen

Torsdag 26. januar er det igjen klart for yrkesmesse i Askimhallen. Her får både du og cirka 2500 andre elever møte rundt 80 utstillerbedrifter fra hele Indre Østfold-regionen.

Denne messen har steg for steg vokst og utviklet seg, både med antall besøkende, antall utstillere og ikke minst med et faglig program.

– At messen har kommet for å bli ser vi i år. 14 dager før messen er det fullbooket med utstillere. Vi har rett og slett ikke plass til flere utstillere, men desto viktigere er det at ungdom, deres foresatte og venner kjenner sin besøkelsestid nå når programmet og utstillerne er preppet, forberedt og klare til å møte morgendagens ansatte, sier Håvard Andresen i Indre Østfold Næringsutvikling AS i en pressemelding.

(Saken fortsetter under)

Arkivfoto: Indre24

Flere valg enn noen gang

På messen er det utstillere fra lokalt næringsliv, utdanningsinstitusjoner, kompetansetilbydere, virksomheter og organisasjoner.

– Yrkesmessen er årets viktigste møte mellom morgendagens ansatte og lokalt næringsliv. Her får regionens ungdommer et møte med bransjer, studieretninger og yrker som er tilgjengelig rett utenfor stuedøra. Ungdom har flere valg enn noen gang, derfor mener vi det er ekstra viktig med en slik møteplass som konkretiserer, forklarer og eksemplifiserer studieretninger og yrker slik at ungdom har et best mulig grunnlag å basere videre valg på.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Bli kjent med mulighetene

Det er Indre Østfold Næringsutvikling som holder i dette, mens Askimbyen, Rakkestad Næringsråd, Småbyen Spydeberg, Askim & Spydeberg Sparebank og Viken fylkeskommune er med som samarbeidspartnere.

– Yrkesmessen er til for to parter, det er en god anledning for lokalt næringsliv å vise seg frem til ungdommen, og en like god anledning for unge til å spørre, undersøke og bli mer kjent med mulighetene rundt både studier, yrker og bransjer generelt.

Ifølge Andresen viser messen i praksis at Indre Østfold-regionen har en stor bredde å tilby, gjennom mange spennende, solide og interessante arbeidsplasser.

– Der viktig at nettopp dette når ut til unge når de skal gjøre sine valg. Dette er et viktig tiltak for både bo-lyst og bli-lyst som kommunene tar en aktiv rolle i både direkte, og gjennom sine næringsforeninger og byselskap, med mål om både innbyggervekst og arbeidsplassvekst.

Kveldsarrangement

– Kommer du innom torsdag kveld 26. januar fra kl. 17.00 kan du få med deg et inspirerende show med flere spennende og relevante innslag. Ta gjerne med foreldre, venner eller andre denne kvelden og bli bedre kjent med alle de spennende utstillerne, opplyser arrangørene.

ANNONSE

ANNONSE

Byggestart mot strømmen i Mysen

IndrePride for første gang