ILLUSTRASJONSFOTO: Glenn Thomas Nilsen

Slik kjører togene nå – og slik blir det fra 9. januar

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har tirsdag ettermiddag innkalt ledelsen i Bane NOR, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte.

Nygård ønsker foreløpig redegjørelse for stengningen av Follobanen. Bane NOR opplyser at banen må holdes stengt inntil videre.

– Dette påvirker dessverre antall avganger og tog som kan kjøres mellom Østfold/Follo og Oslo S, ettersom det er ikke plass på verken Østfoldbanen eller på Oslo S til å opprettholde tilbudet som var lovet med ny ruteplan, skriver de på sin nettside.

Slik kjører togene til og med 8. januar 2023

  • L2 Ski–Oslo S: Antall avganger halveres.
  • R21 Moss–Oslo S: Antall avganger halveres.
  • R22 Rakkestad/Mysen–Oslo S: Innstilles mellom Ski og Oslo S. Skal du reise mellom Ski og Oslo S må du bytte til de andre togene som kjører. Det settes inn busser for rushtidsavganger, som kjører direkte til og fra Oslo S mellom Spydeberg/Askim /Mysen.
  • R23 Ski–Oslo S: Alle avganger innstilles.
  • RE20 Göteborg/Halden–Oslo S: Ekstra rushtidsavganger innstilles, ellers kjører alle avganger.

Vi setter ikke inn buss for tog for avgangene som er innstilt, med unntak av rushtidsavganger til/fra Spydeberg/Askim/Mysen til/fra Oslo.

ANNONSE

Husk å sjekke reisesøket på vy.no eller i Vy-appen før du reiser for oversikt over hvilke avganger som går. Linjene R21 Moss–Oslo S og RE20 Göteborg/Halden–Oslo S bruker ca. 11 minutter mer via Østfoldbanen enn det som står i reisesøket i Vy-appen og på vy.no.

Slik kjører togene fra 9. januar 2023

  • L2 Ski–Oslo S: Kjøres med halvtimesavganger mellom Ski og Høvik. I tillegg kjøres det halvtimesavganger mellom Kolbotn og Høvik. Disse togene har avgang Oslo S xx:04 og xx:32. Rushtidstog mellom Kolbotn og Oslo S innstilles.
  • R21 Moss–Oslo S: Kjøres med halvtimesfrekvens hele dagen, alle dager, hele uka. Avgang Oslo S xx:10 og xx:40, ankomst Oslo S xx:18 og xx:48.
  • R22 Rakkestad/Mysen–Oslo S: Innstilles mellom Ski og Oslo S. Skal du reise mellom Ski og Oslo S må du bytte til de andre togene som kjører. Merk at du må bytte plattform på Ski stasjon. Det settes inn busser for rushtidsavganger, som kjører direkte til og fra Oslo S mellom Spydeberg/Askim /Mysen
  • R23 Ski–Oslo S: Alle avganger innstilles.
  • RE20 Göteborg/Halden–Oslo S: Alle avganger kjøres. Togene har avgang fra Oslo S xx:01 og ankommer Oslo S xx:51, slik de gjorde før 11. desember. Rushtidstogene får avgang Oslo S xx:28, ankomst xx:21.

ANNONSE

ANNONSE

IØ-ungdommer nominert til årets drømmestipend

Kaldeste desember på ti år