Foto: Slitu Vel

Oversikt over julegrantenninger

Søndag 27. november blir julegrana tent mange steder i både Indre Østfold kommune og Skiptvet. Her har vi laget en oversikt over det som skjer.

Mangler ditt arrangement? Gi beskjed til glenn@indre24.no

(Med forbehold om feil eller endringer)

ANNONSE

MYSEN:

Jul på Folkenborg søndag 27. november fra klokken 13.00 til 16.00.

Julegrana tennes og museet åpner for førjulshygge for hele familien. Her blir det høyhopping, nisserebus, juleverksted, tur med hest og kjerre og lansering av årets utgave av Håkon.

SLITU:

Søndag 27. november klokken 16.00

Slitu Vel og Tenor skolekorps står for ansvaret av tenningen utenfor pizza`n. Her blir det både julesanger og gang rundt juletreet. Dersom været tillater det skal også skolekorpset spille. Deretter går man i fakkeltog til foreningshuset, hvor det vil være underholdning av ulike slag, kiosk, loddsalg og kåring av årets Slitunisse-jente og gutt.  

– Selvfølgelig kommer også Slitu-julenissen med poser til barna. Vi håper å få se mange fine, små og store Slitu-nisser, opplyser Slitu Vel. 

HAVNÅS:

Julebasar og julegrantenning arrangeres av Havnås Skolekorps og Havnås Vel søndag 27. november.

Kl. 12.30: Gudstjeneste
Kl. 13.45: «Jula på hjul» ved Kornelia Sletten Haugen og Ingvald Holmen Minge på skoleplassen.
Kl. 14.00: Korpsets basar åpner
Kl. 15.00: Jubileumskonsert med Havnås Skolekorps
Kl. 16.15: Trekning i skolekorpsets lotteri
Kl. 17.00: Grana tennes og det blir gang rundt juletreet

TRØGSTAD:

Søndag 27. november

Skjønhaug Velforening tenner julegrana på Trøgstad Torg klokken 17.00. Det blir julemusikk og synging sammen.

EIDSBERG:

Søndag 27. november

– Hos oss på Eidsberg stasjon tennes julegrana kl.16.00 med gang rundt juletreet, vandring i lyset fra fakler opp til Parken hvor det er stort bål, utdeling av kakao, gløgg og pepperkaker. Nissen kommer med nisseposer til barna! Styret i Eidsberg stasjon velforening, sammen med gode hjelpere, står bak arrangementet, opplyser Cathrine Nilsen Bernhus.

HÆRLAND:

Søndag 27. november klokken 16.00

I Hærland tennes grana utenfor Hærland skole, etterfulgt av julebasar med konsert. Arrangøren som er Hærland skole og ungdomskorps forteller at det blir loddsalg med fine gevinster og kafé.

TRØMBORG:

Søndag 27. november klokken 16.00

Arnfinn Kopperud i Trømborg IL opplyser at det hele starter med fakkeltog fra menighetshuset som går mot skihytta. På arrangementet har de med seg Trømborg skolekorps som spiller mens man tenner grana. 

– Vi serverer kakao, gløgg og pepperkaker til alle. Også er det muligheter for å kjøpe godteposer av julenissen. Det kommer en vi kaller for trekkspilljulenisse som spiller trekkspill og gir ut godteposer til ungene, sier Kopperud. 

TOMTER:

Søndag 27. november klokken 16.30

– Vi ønsker nye og gamle beboere på Tomter hjertelig velkommen til årets julegrantenning! Fakkeltoget, en lang tradisjon på Tomter, går fra Idrettsplassen og ned til Kiwi – avgang kl. 16.30. Møt opp med nisseluer og bli med på å skape julemagi! Vi deler ut fakler som de voksne kan bære, men ta gjerne med lykter til de mindre barna, skriver Tomter Vel på Facebook-arrangementet.

Tenning av julegranen skjer kl. 17.00, og da blir det også gang rundt juletreet. Nissen kommer selvfølgelig og det blir godteposer til barna!

SKIPTVET:

Søndag 27. november

Kl. 14.00: Markedet åpner
Kl. 15.30: Kåring av årets skjetving
Kl. 15.40: Jakten på julestemninga
Kl. 16.00: Grana tennes og gang rundt juletreet når grana er tent.

Gratis nisseposer og salgsboder ute.

LES EGEN SAK HER: Slik blir årets julegrantenning i Skiptvet

ANNONSE

ANNONSE

Slik blir årets julegrantenning i Skiptvet

KONKURRANSE: Vinn billetter til Vår Jul i Hærland kirke