Kunstnerstipend til Christoffer, Ingvald, Kristian og Mats

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

I 2012 delte Stiftelsen Trøgstad Næringsfond ut kunstnerstipendet for første gang og den gikk da til bandet Smalltown Tommy.

Se bilder nederst!

Siden den gang har det blitt en fast post på programmet til Trøgstadkonserten. Fredag kveld var det Christoffer Karlsrud Dahl, Ingvald Holmen Minge, Kristian Aadalen og Mats Raknerud som mottok stipendet.

– Formålet med kunstnerstipendet er å oppmuntre og motivere til videreutvikling av kunstnerisk talent, og samtidig stimulere aktiviteter knyttet til kultur og næring. I statuttene heter det at stipendet tildeles en person eller gruppe som har utmerket seg på sitt område, og som representerer Trøgstad på en positiv måte. Når stiftelsen nå har fått pusset opp det gamle kommunehuset på Skjønhaug, så har alle mottakerne fått navnet sitt på veggen der, også kveldens mottakere, sa ordfører Saxe Frøshaug.

LES OGSÅ: Hillevi mottok kunstnerstipendet

Videre sa ordføreren dette:

– Vi hørte nettopp låta “Holding out for a hero”, og i kveld skal vi hylle noen helter, som har gjort seg bemerket på mange Trøgstadkonserter. Allerede på en av de første Trøgstadkonsertene, sto en av kveldens mottakere på scenen med husbandet. De andre har kommet til noe senere. Tre av dem har hatt sine år i Trøgstad kulturskole, mens den fjerde er litt for gammel til å ha hatt nytte av det. Dette er en positiv gjeng, som har lagt ned uttallige timer for at konserten skal bli så bra som den blir hvert år.

De regner seg ikke akkurat som et band, men kaller seg Trøgstad musikkompani, og har i et par år nå spilt fast med spellemannsnominerte Johan Berggren. De er også alle fire med på plata hans med tittelen “Ei hytte foran loven”. Vi håper å ha dem med på Trøgstadkonserten i mange år til.

LES OGSÅ: Kunstnerstipend til Julie Ingeborg Engen | Årets mottaker av kunstnerstipendet er Syver Minge

ANNONSE

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.