Mottakeren av årets kunstnerstipend på kr 15 000 er snart 20 år gamle Syver Minge. Foto: Erlend Moberget

Årets mottaker av kunstnerstipendet er Syver Minge

I år deler Stiftelsen Trøgstad næringsfond ut sitt kunstnerstipend for åttende gang. Målet med stipendet er å oppmuntre, og motivere til videreutvikling av kunstnerisk talent, samtidig stimulere aktiviteter knyttet til kultur og næring.

Stipendet, som ble delt ut på Trøgstadkonserten, gikk i år til Syver Minge fra Havnås.

De siste årene har han vært å se på ulike instrumenter når det har vært tilstelninger i Trøgstad.

– Vedkommende er stolt av hjembygda si og spesielt den østre delen av bygda. Han startet i Havnås skolekorps i 2007, og er fortsatt med der. Han har gjennom årenes løp vært innom de fleste instrumenter i korpset, ifølge begrunnelsen.

Les også:
Trår til med den siste Trøgstadkonserten
Æreskulturpris til Karlsrud og Ringstad

ANNONSE

BEGRUNNELSEN:

I 2014 startet kveldens mottager med orgeltimer hos Valeri Rubacha, og hadde også han som lærer på orgel i de tre årene han gikk på musikklinja på Askim videregående.

Som deltaker i UKM i 2015, fikk han som æren av å spille på orgelet i Nidarosdomen. Han spilte også sin første gudstjeneste i 2015, og vikarierer nå rundt om i kirkene i Indre Østfold og Rakkestad.

Han får dessuten stadig oppdrag med å akkompagnere solister og kor. For tiden pendler han mellom Havnås og studier på Norges Musikkhøgskole, der han studerer kirkemusikk og orgel.

(Kilde: Trøgstad kommune)

ANNONSE

Æreskulturpris til Karlsrud og Ringstad

Litterært pusterom på Askim bibliotek