Æreskulturpris til Karlsrud og Ringstad

Glenn Thomas Nilsen
3 minutter lesetid

I alle de 15 årene som Trøgstadkonserten har blitt arrangert så er det kulturavdelingen i kommunen som har sørget for planleggingen og gjennomføringen.

– Jeg har lyst til å fremheve to Ærke-Trøgstinger som har vært sentrale i arbeidet med Trøgstadkonserten helt fra starten – helt siden kultursjef Leif Sæther dro i gang med den første konserten i Askim kulturhus 10. september 2005, sa ordfører i Trøgstad, Saxe Frøshaug.

Personene han snakker om er Kjersti Karlsrud og Hans Petter Ringstad. Under konserten i Askim kulturhus fredag kveld fikk de to Trøgstad kommunes æreskulturpris.

Begge to var det første året en del av produksjonen, i tillegg til å spille i husbandet.

– Som krumtapper i kommunens kulturavdeling har Kjersti og Hans Petter hatt en finger med i spillet på nær sagt alt som har foregått av kulturaktiviteter i Trøgstad siden den gang – og på den måten har de virkelig bidratt til å krydre livet til oss trøgstinger med opplevelser og kultur i bred forstand, fortsatte Frøshaug.

– Dere har begge gjort en uvurderlig jobb med å berike livet til alle oss som bor i Trøgstad. Det er en grunn til at jeg sier alt dette – det er fordi vi å hedre dere med en pris som aldri er blitt utdelt tidligere og vil aldri vil bli utdelt igjen, og således jo er av det mer eksklusive slaget.

Les også:
Trår til med den siste Trøgstadkonserten
Årets mottaker av kunstnerstipendet er Syver Minge

ANNONSE

FAKTA:

Kjersti Karlsrud startet som pianolærer i Trøgstad kulturskole i 2006 etter mange år som organist og kulturskolelærer rundt i Østfold. Etter hvert ble hun rektor for kulturskolen i Trøgstad. Fra å være en liten kulturskole, har hun hatt ansvaret for å bygge opp kulturskolen – til den kulturskolen som er i dag.

Hans Petter startet i Trøgstad kommune i 2000 – etter mange år som profesjonell utøver i Forsvarets Musikk. Først som ungdomskontakt og lærer i kulturskolen, senere som kulturkonsulent. Hans Petter er som poteten. Med sjel og omtanke for Trøgstad har han hatt en stø hånd om alt fra musikkarrangementer og veteranpløying, til stedsutvikling og ivaretaking av Trøgstad Fort.

(Kilde: Trøgstad kommune)

BILDER FRA TRØGSTADKONSERTEN 2019:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.