Kunstnerstipend til Julie Ingeborg Engen

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Under Trøgstadkonserten fredag kveld delte også ordfører Saxe Frøshaug ut Stiftelsen Trøgstad Næringsfond sitt kunstnerstipend. Den ble i år delt ut for niende gang.

– Kveldens mottaker har stått på en scene utallige ganger, og har vært elev i kulturskolen i Trøgstad fra 2013. Personen som skal motta stipendet sier selv at interessen for musikk har vært der bestandig, og at det hele startet med gospelkor i tidlig alder. Sang har vært denne personens største lidenskap, og i 2018 deltok hun i jubileumssesongen til Idol hvor hun danket ut 9000 deltakere på audition, og var blant de 120 deltakerne som fikk deltatt på tv-sendt bootcamp, sa ordføreren da han leste opp begrunnelsen.

Se bilder fra Trøgstadkonserten her

Årets mottaker, 18 år gamle Julie Ingeborg Engen fra Trøgstad, har vært elev i kulturskolen i Trøgstad fra 2013. Hun sitter ikke rolig, og har nå tatt på seg oppgaven med å være revysjef for årets russerevy i Mysen.

ANNONSE

Under tiden i kulturskolen har hun utviklet seg raskt og har måttet tråkke over noen grenser for å komme seg videre. Nå har hun kapret drømmerollen som selveste Sandy i kulturskolens kommende musikkforestilling “Grease”.

Stipendet, som er på 15 000 kroner, tildeles en person eller gruppe som har utmerket seg på sitt område, og representerer Trøgstad på en positiv måte. Formålet med stipendet er å oppmuntre og motivere til videreutvikling av kunstnerisk talent, og samtidig stimulere aktiviteter knyttet til kultur og næring.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.