Foto: Freddie Larsen / NTB

Siktelsen er endret til forsettlig drap

Fredag vil Øst politidistrikt begjære at siktede i Askim-dødsfallet fengsles i ytterligere fire uker på grunn av fortsatt fare for bevisforspillelse. 

– Fengslingsmøte finner sted ved Follo og Nordre Østfold tingrett kl. 10. Siktelsen er endret fra for uaktsomt å ha forvoldt kvinnens død, til forsettlig drap § 275. Siktede er tidligere ilagt besøksforbud overfor avdøde i en straffesak tilhørende Oslo politidistrikt, skriver politiet i en pressemelding torsdag.

En kvinne ble tirsdag 19. juli funnet død i en bil i Askim. Les flere saker om dette her. Hele pressemeldingen som ble sendt ut torsdag kan leses nederst i denne saken.

– Årsaken til at siktelsen ble endret er det en kan kalle en sammenstilling av de etterforskningsskrittene vi har gjennomført fra hendelsen fant sted til i dag. Avhørene vi har gjennomført og sporene vi har etterforsket gjør at vi mener det er sannsynlig at vi står ovenfor et forsettlig drap, sier Politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt til NTB.

ANNONSE

Pressemelding fra politiet:

Opplysningene om besøksforbudet og forholdet mellom siktede og avdøde er informasjon som anses relevant for etterforskningen. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker ikke politiet å kommentere dette ytterligere nå.

Det er kommet få tips i saken. Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som natt til tirsdag 19. juli kjørte, eller var i området mellom Bjørkelangen og Løken i tidsrommet kl. 03.30 – 05.00. Politiet er særlig interessert i tips som omfatter observasjoner av en mørkeblå Suzuki Across, 2022-modell. Tips kan meldes inn via: politiet.no/tips

ANNONSE

ANNONSE

Tim (20) er kanskje distriktets største Allsang-fan

Tre fikk forelegg for høy fart