VELKOMMEN: Kristin Hagaseth Mydske ved Fagskolen i Viken og Erik Unaas, leder av regionrådets arbeidsgruppe, er snart klare til å ta i mot elever ved Kulturtorget i Mysen. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Klare for studier på Kulturtorget

I fjor høst etablerte fagskolen i Viken seg i Indre Østfold. Det ble en stor suksess og så mye at de vokste seg ut av rådhuset i Askim.

Kristin Hagaseth Mydske gleder seg stort til å ta fatt som hovedlærer i helsefag når Fagskolen i Viken starter opp igjen i august – med studiested Campus Indre Østfold på Kulturtorget i Mysen. Studiene strekker seg over to år, på deltid. Delt opp i seks enkeltstående emner/moduler med eksamen for hver enkelt. Hovedmålgruppen i etter- og videreutdannelsen som Mydske jobber med er  helsefagarbeidere og hjelpepleiere.

– Det er utrolig morsomt å undervise både unge, og voksne med erfaring, sier Mydske, som er bosatt i Fredrikstad, men som vil pendle til Mysen.

Opptak fram til skolestart

Første undervisningsdag for 1. klasse blir 23. august. Det er plass til inntil 30 studenter, og det er opptak helt fram til skolestart. Det blir faste undervisningsdager både på nett og som fysiske samlinger. Men aller mest selvstudier.

– Jeg håper mange snakker sammen, også med positive arbeidsgivere, om å starte på studiene, sier Mydske.

Hele seks klasser – tre 1. og tre som 2. trinn – skal ha Kulturtorget i Mysen som base for fellessamlingene. To trinn med «Barn med særskilte behov», to trinn digital automasjon (Industrifagsjolen) og to trinn «Observasjon og vurderingskompetanse i helsetjenesten».

(Saken fortsetter under)

PENDLE: Hovedlærer Kristin Hagaseth Mydske skal pendle fra Fredrikstad til Mysen. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Høgskolen i Østfold kommer

Erik Unaas, regional koordinator for de fire kommunene Indre Østfold, Rakkestad, Skiptvet og Marker (62 000 innbyggere, 43 prosent av Østfolds areal), leder arbeidsgruppa som forbereder oppbyggingen av Campus Mysen. Kommende semester vil Fagskolen Viken og AOF har sin undervisning på tidligere Mysens skole. Fra høsten 2023 kommer også Høgskolen Østfold med bachleorstudier sykepleie – og enda noen tilbud.

ANNONSE

– Det er en ypperlig lokalisering. Kort vei til jernbane og buss, til videregående skole og mange fritidsaktiviteter. Det er både kafe, innbyggertorg, bibliotek, festsal, gruppe- og klassesrom  i bygget. Så vil vi også se på muligheter av framtidige utvidelser får undervisningsrom og kanskje også hybelbygg, sier Unaas.

Studentene både ved Fagskolen og Høgskolen i Mysen blir en del av Studentsamskipnaden i Østfold, med de forpliktelser og muligheter det gir.

Norges største offentlige fagskole

Fagskolen har lange tradisjoner med å tilby utdanning til fagfolk. I 2020 ble de etter sammenslåing av fagskoler i fylkene Østfold, Buskerud og Akershus, til Fagskolen i Viken. Deres visjon er å løse Norges fremtidige behov for høyere yrkesfaglig utdanning, og som offentlig fagskole de stolt av å være Norges største – med over 2 000 studenter.

– Vi er opptatt av kvalitet i våre utdanninger og et nært samarbeid med yrkessektoren, slik at våre studenter får den nyeste og mest relevante fagkompetansen som etterspørres i markedet, Våre fagskolestudier er korte, yrkesrettede studier som tas på heltid, deltid eller nettbaserte. I tillegg har vi modulbaserte studietilbud, forteller prorektor Ketil Solbrekke.

Det er viktig for fagmiljøene å kunne oppdatere fagkompetansen i nærmiljøet. Skolen har derfor nå åtte ordinære studiesteder i Viken fylkeskommune, blant dem Mysen, samt flere lokalisert over hele Norge.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE

Båsting blir kultursjef i Rakkestad

Sammen mot hat og voldelig ekstremisme!