Det var god stemning da Indre24 var innom øvelsen søndag ettermiddag. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Premieren nærmer seg: – Vi er godt i rute

Onsdag 15. juni klokken 17.00 er det premiere på «Barn av Bjørndal» i regi av Trøgstad Kulturkompagni. Fjorårets syngespill skapte stor begeistring på Trøgstad Bygdemuseum.

Se bilder nederst i saken!

Arbeidet med årets oppsetning er godt i gang. Spelet er basert på triologien til Trygve Gulbranssen, og er et syngespill med musikk og dans-manus skrevet av Tor Karlseth.

– Vi er godt i rute, og barna er kjempeflinke. Vi startet opp i desember med rekruttering av skuespillere, og fikk med oss 10 nye medlemmer i tillegg til de 11 som var med i fjor, forteller Thea Tollersrud til indre24.no.

Hun er en av fire som sitter i styret og som sammen med Ingrid Risbråthe, Knut Are Skjønberg og Eirin Nøkleby fordeler oppgavene seg i mellom.

LES OGSÅ: Øvelsene til syngespillet er godt i gang (2021)

(Saken fortsetter under)

Hovedrolleinnehaverne er de samme som i fjor. F.v. Solfrid Heier (som Adelheid), Martin Aandstad (skolemester Jens) og Hillevi Risbråthe som Siri. Arkivfoto: Glenn Thomas Nilsen

Lærte mye i fjor

Mange av barna som er med har ingen erfaring med teater tidligere. Dette tilbudet er for alle og det er heller ingen audition. Eneste forutsetning er at de er fra nærområdet. Siden januar har de øvd jevnt og trutt.

– Vi er svært lettet over at samfunnet nå har åpnet opp igjen, og vi ikke trenger å bekymre oss over nedstenging lenger. Vi hadde aldri klart å gjennomføre dette prosjektet uten gode medhjelpere. Foreldrene er kjempeflinke, og stiller opp på dugnader for å få inn inntekter til teateret, fortsetter Tollersrud.

De er svært takknemlige for all hjelp de har fått.

– Vi har med oss så mye flinke mennesker, og vi vil rette en stor takk til regissør Azra, repetitør/kapellmester André Bongard og koreograf Kamilla Skallerud. Disse er utrolig dedikerte og flinke med barna.

LES OGSÅ: Setter opp et helt nytt syngespill (2020)

(Saken fortsetter under)

Solfrid Heier er også med i år. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Noen endringer i år

Av fjorårets oppsetning har de lært mye, blant annet hvor viktig det er å være tidlig ute i forhold til økonomi og planlegging av budsjett. Også i år har de fått med seg Trøgstad Sparebank som hovedsponsor samt at flere lokale bedrifter har bidratt.

ANNONSE

Nytt i år er at dem har leid tribuner, slik at publikum som sitter bakerst også får sett alt det som foregår foran.

– Vi har gjort noen regiendringer og justert litt i manus, slik at det skal bli noe nytt for de som ønsker å se forestillingen igjen i år. Det er jo en spennende historie som handler om omgangsskoletida i 1850 og overgangen til fast skole. Trøgstad var faktisk en av de første til å etablere fast skole.

LES OGSÅ: Disse gleder seg til å få fremført det de har øvd på (2021)

(Saken fortsetter under)

Om forestillingen:

Vi møter 17 skolebarn som alle er etterkommere av folk som blir skildra i de tre romanene til Gulbranssen. Vi møter også den unge skolelæreren Jens og Siri, den unge voksne dattera på gården. I tillegg blir vi kjent med Adelheid (spilles av Solfrid Heier), enka etter unge Dag Bjørndal, og er vel den viktigste kvinneskikkelsen i romanene. I 1850 er Adelheid 68 år gammel, hun har tre barnebarn som hun har undervist selv, men nå føler hun at de tre jentene kan ha godt av å treffe andre jenter og gutter i grenda. Gjennom dialog, opptrinn og 11 sanger formidles mange av de dramatiske hendelsene i Gulbranssens romaner.

Aldersgrense: passer for alle

Varighet: forestillingen varer i 75 minutter uten pause.

Forestillinger: Onsdag 15. juni klokken 17.00 og torsdag 16. juni klokken 17.00.

– Vi ønsker også å rette en stor takk til Trøgstad Bygdemuseum for at vi får benytte plassen til øvelser fra april.

(Saken fortsetter under)

Regi: Azra Nukicic

Koreograf: Kamilla Skallerud

Kapellmester/ repetitør: André Bongard

Teknisk ansvarlig: AO Produksjon

Produsent: Ingrid Risbråthe, Eirin Nøkleby, Knut Are Skjønberg og Thea Tollersrud

ANNONSE

ANNONSE

Fikk melding om røyk fra skogen

Innbrudd i våningshus