Ingrid Risbråthe (f.v.), Rikke Ness Billing, Line Halvorsen og Thea Tollersrud er noen av de frivillige i Trøgstad Kulturkompagni. FOTO: Privat

Setter opp et helt nytt syngespill

Neste sommer setter Trøgstad Kulturkompagni opp et helt nyskrevet syngespill på Trøgstad Bygdemuseum. I den forbindelse søker de nå barn og unge mellom 9 og 26 år til oppsettingen.

I første omgang oppfordrer de personer med tilknytning til Trøgstad om søke, men at også interesserte fra hele Indre Østfold kan melde sin interesse.

– Vi håper mange lokale barn og unge melder seg. Alle interesserte kan ta kontakt med meg på telefon 991 05 309. I tillegg til skuespillere, søker kulturkompagniet også etter en gutt som skal spille tromme, og en voksen som kan spille piano, sier kontaktperson Thea Tollersrud.

Dersom barnet ditt liker sang og teater, er oppfordringen fra Tollersrud at de melder seg på til syngespillet. Hun er spent, forventningsfull og gleder seg til å sette i gang med dette.

Frivillige ildsjeler

Trøgstad Kulturkompagni er et nystartet amatørteater som drives på frivillig basis med åtte ildsjeler som utgjør basen. Barne- og ungdomsteateret i bygda har fått navnet «Barn av Bjørndal».

– Vi trenger også flere voksne som kan hjelpe til, så ta kontakt dersom du vil bidra, oppfordrer Thea.

(Saken fortsetter under bildet)

ANNONSE

Syngespilles settes opp her på Trøgstad Bygdemuseum. Foto: Glenn Thomas Nilsen

God respons

Etter at de la ut et innlegg på Facebook tidligere i november har de allerede fått flere henvendelser.

– Plassene fyller seg raskt opp, så det er tydelig et etterspurt tilbud. Vi gleder oss til å møte den fine gjengen i midten av desember for å komme i gang med manus og øvelser. Vi er svært takknemlige for all hjelp vi får. Indre Østfold Kommune stiller opp med regissør, Ole Christian Øen, som har lang erfaring fra tidligere forestillinger. Vi har fått med oss Trøgstad Sparebank som hovedsponsor, noe vi setter stor pris på, da vi er avhengig av økonomisk støtte for å få til dette, sier Tollersrud.

Syngespillet settes opp på Trøgstad Bygdemuseum i midten av juni (utendørs for å enklere kunne overholde smittevern).

(Saken fortsetter under bildet)

Ole Christian Øen har regi på syngespillet. Foto: Adrian Sellstrøm

Kjent forfatter

Oppsettingen baseres på «Og bakom synger Skogene», skrevet av Trygve Gulbranssen. Handlingen i spillet foregår i 1850, den tiden det var vanlig med omgangsskole på gårder i distriktet.

– En teaterforestilling basert på «Og bakom synger skogene» kan bidra positivt i forhold til å bygge identitet og tilhørighet. Gulbranssens datter Ragna bor fortsatt i kommunen og forfatteren har også her sin egen venneforening. Både venneforeningen og Gulbranssens forlag Aschehoug stiller seg positive til prosjektet.

«Barn av Bjørndal» forteller gjennom dialog og sang om enkelthendelser fra «Bakom Synger Skogene», og har per i dag 17 skuespillere i alderen 9-17 år, samt dyktige fagpersoner som hjelper oss med manus, regi, og instruktør.

ANNONSE

ANNONSE

Fotgjenger påkjørt av bil i Halden – fløyet til Ullevål

13 nye smittede – tre skoler berørt