Philip med sterk 2. plass i Kalmar

Pressemelding
5 minutter lesetid

Etter mye stang ut i Helsingborg for 14 dager siden, var det denne helgen duket for nye muligheter i Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC), da runde 2 og 3 ble kjørt på Kalmar Motorbana i Sør-Sverige.

En relativt lang reisevei for Philip Svendsen (13) og teamet fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag.

Lørdagens løp og 2. runde i SKCC startet bra, med en 5. tid på kvalifiseringen. Uflaksen fra Helsingborg hadde derimot ikke sluppet taket. I første innledende heat nektet motoren å starte da kartene kjørte ut på oppvarmingsrunden. Philip fikk omsider i gang motoren før starten gikk, men da med et håpløst utgangspunkt i 26. og siste startspor. Det stod derimot ikke på farten, for Philip noterte seg for heatets neste beste rundetid, og gjorde en formidabel oppkjøring til 11. plass i løpet av det 12 runder lange heatet. Selv med et godt andreheat, så holdt det ikke til bedre enn 9. startspor i finalen.

(Saken fortsetter under)

NOK EN PALLPLASS: Philip Svendsen kjørte inn som nummer 2 i helgens løp på Kalmar.
Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

I finalen fortsatt Philip med det gode tempoet og de fantastiske forbikjøringene. Allerede etter 7 runder var han opp på en pallplass. Bare en runde senere ble finalen stoppet på grunn av en ulykke. Med en omstart, nå fra 3. startspor så gav dette Philip nye muligheter til å kjempe om seieren. Men en ny start innebærer også økt risiko for at noe skal skje med så mange karter som kjemper tett om hver eneste lille millimeter av banen. Dessverre var Philip uheldig igjen, kom utenfor sporet og falt ned på en 8. plass. Med få runder igjen av finalen, var pallplassen utenfor rekkevidde, men Philip kjørte seg opp igjen til en hederlig 5. plass.

 – Litt stang ut i dag også… kan vel ikke si at alt er uflaks, men det er vel en blanding av det og mangel på erfaring sammenliknet mot de beste her. Vi ser det varierer voldsomt også for de andre. Eneste som klarer å skille seg ut nevneverdig, er Elliot Kaczynski, men han har til gjengjeld mye erfaring fra kjøring ute i Europa. Vi forbedrer oss hele tiden, og luker ut småting underveis, så vi er ganske sikre på at pallen og kanskje til og med seier er mulig når alt stemmer, kommer det fra en passe fornøyd Philip.

Svenske Kazcynski vant for øvrig lørdagens løp, foran landsmennene Vilmer Svahn og Ludvig Fransson.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

KLAR TIL START: Philip Svendsen (nr 63) klar på startgriden før et av helgens heat i Helsingborg. Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

Allerede på søndag var det duket for nye muligheter. Da ble det kjørt et nytt løp på samme bane, men som runde 3 i SKCC. En ny 5. tid i kvalifiseringen, ble denne gangen fulgt opp med en 4. og en 2. plass i de innledende heatene, noe som gav 5. startspor i finalen og et langt bedre utgangspunkt enn dagen før. Denne søndagen stemte alt mye bedre. I finalen avansert Philip etter hvert opp på pallen og kjørte over målstreken etter en dominerende Elliot Kaczynski og danske Tobias Normann. Sistnevnte pådro seg derimot en 5 sekunders straff, og ble flyttet nedover på de endelige resultatlistene, noe som til slutt betød en 2. plass for Philip. 3. plassen tok svenske Karl Engebladh.

 – Yes, nå stemte det bedre. Endelig et løp uten for mye uhell og insidenter. Det var moro. Og farten var veldig bra. Elliot var overlegen i front, men jeg tror at om jeg hadde startet fra 2. eller 3. startspor, så skulle jeg kanskje klart å henge på ham hele veien inn. En 2. plass er vi uansett veldig fornøyde med. Veldig fornøyde også at vi lærer nye ting hele veien, og ikke minst av de feilene vi gjør. Dette blir bare bedre og bedre, sier Philip med atter en ny og stor pokal i hånda.

Philip og teamets neste utfordring er allerede førstkommende helg. Da er det Jönköpings Karting Club som arrangerer løp på deres Axamo Ring. Dette er ikke et løp som inngår i SKCC, men er en runde i IAME Series Sweden, hvor vinneren av cupen får anledning til å delta i verdensfinalen på legendariske Le Mans til høsten.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.