Slik blir årets vandreutstilling i Indre Østfold

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Lørdag 14. mai klokken 12.00 ønsker Indre Østfold kommune velkommen til årets vandreutstilling «Dyrenes vandreutstilling».

– I år har vi valgt en litt annen vri, og du vil møte fantastiske akvareller fra vår lokale fauna, sammen med tekster fra barneskoleelever i hele kommunen, forteller Anett Roselin Svardal i Indre Østfold kultur.

Camilla Aas, leder i samfunnsutvalget og naturentusiast Svein Syversen står for åpningen på Stikla i Båstad denne dagen.

– Årets utstilling er laget av båstingen Anita Rasmussen Sletten-Torp, NordicWild, sammen med tekster fra barneskolebarn i kommunen og enhet kulturutvikling. Årets utstilling vil følge denne ruten, og stå ca 1 mnd på hvert sted, fortsetter Svardal.

(Saken fortsetter under)

ANNONSE

Årets utstilling skal stå på følgende steder i år:

Stiklatjern i Båstad
Vestre Bråte ved Ringvoll
Grååsen i Spydeberg
Svarverud gård og Nøadammen i Hærland
Romsåsen, Kykkelsrud, i Askim

Årets vinnerklasser kommer fra Havnås skole, Moen skole, Rom skole og Kirkefjerdingen skole.

– Vi håper at denne utstillingen bidrar til at enda flere kommer seg ut på tur, blir kjent i lokalmiljøet, lærer om dyrespor, vår lokale fauna, og undrer seg over livet i skogen, mens de får se inn i øynene til de vakre dyrene i Anitas malerier. 

Anita (f. Rasmussen) Sletten-Torp driver NordicWild. Hun har alltid likt å tegne og male.

– Mine første akvareller lagde jeg ved kjøkkenbordet i 14-årsalderen sammen med min far, som også maler. Nå arbeider jeg som billedkunstner, illustratør og grafisk designer. Min skolering er fra Stavanger, Birmingham og Paris, skriver hun på sin nettside.

Båstingen elsker nordens vakre dyr.

– Konseptet NordicWild ble til i 2019, og jeg presenterte det for første gang på Oslo Design Fair i Lillestrøm i 2020, fortsetter hun og legger til at hennes motivasjon er å fange dyrenes øyeblikk i et nordisk klima.

Båstingen Anita Rasmussen Sletten-Torp. Foto: Egna Photography
Stikla i Båstad. Foto: Anett Roselin Svardal/ Indre Østfold kultur

Stem her

ANNONSE

Stikkord
Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.