Har mange jern i ilden

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Kunstneren Anita Sletten Torp fra Båstad har lansert en hel side med dyremotiv som hun selger som bilder gjennom forhandlere og direkte.

45-åringen, som nå bor i Sandnes, og driver Galleri Anita der, holder blant annet også malekurs for folk i alle aldre.

Tidligere har hun hatt flere utstillinger i Trøgstad og Mysen. Hun er utdannet grafisk designer og billedkunstner. Sletten Torp har gått på skole i både Mysen, Stavern, Paris, Stavanger og Brimingham.

– Jeg elsker naturen, elsker dyrene, elsker treverk! Maler nordiske dyr. Dyrene har sitt eget språk. Konseptet Nordic wild gir nordens ville dyr en plass i vår hverdag og vekker interessen for vår fantastiske natur, sier hun til Indre24.

Hun viste fram sitt konsept for første gang på Oslo Design Fair. Det var for øvrig rådgiveren til maleren Vebjørn Sand som rådet Anita til å stille ut på denne messen i Oslo.

ANNONSE

– Han mente bildene var så bra at jeg måtte vise dem fram i markedet, sier hun til Sirdalsmagasinet, og forteller at hun valgte å kjøre tre av bildene opp i storformater, slik at de dekket hver sin vegg på standen.

Jobber med barnebok

Nylig fikk hun sitt eget showrom hos Trend Design på Lørenskog. I tillegg er hun også nå i gang med et barnebok-prosjekt.

– Helt tilfeldig fikk jeg tips om å male oteren Svenn, som i dag er blitt en kjendis med 130 000 følgere på Instagram og Youtube. Etter jeg malte han fikk jeg plutselig følgere fra hele verden. Ei dame fra USA lurte på om jeg også laget bok. Det var da jeg kom på tanken om at det kunne jeg jo gjøre. Fikk kontakt med forfatter fra Drammen, og plutselig var jeg i gang. Den er nå under arbeid, og vil bli ferdig i november, forteller hun.

Kunstneren elsker naturen. FOTO: PRIVAT

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.