Mister pallplass i Sverige etter straff i finalen

Pressemelding
5 minutter lesetid

Det ble en tøff og til dels frustrerende start på Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC) i Helsingborg for Philip Svendsen (13) i helgen. Skjetvingen som også representerer KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, stilte på startstreken i klassen Junior 125, sammen med 42 andre førere fra Sverige og Danmark.

Igjen, og som på Klippan for fjorten dager siden, så ble det svært jevnt på tidkjøringen i denne klassen. I Junior 125 bruker førerne omtrent 45 sekunder på den 1.054 meter lange banen, men ofte er ikke engang ett tusendels sekund nøyaktig nok til å skille førerne fra hverandre. Philip hang godt med fra første stund, og klokket til slutt inn en 3. beste tid.

Med så mange førere til start, deles feltet opp i grupper, slik at 3. beste tid, gir 2. beste startspor i de innledende omgangene. 2. beste startspor og ytterspor inn i første sving, er notorisk vanskelig på banen i Helsingborg, noe Philip skulle få smertelig erfare. I første innledende heat blir han dyttet ut av rekken som starter på innsiden og faller langt tilbake i feltet. I det andre innledende heatet går det noe bedre, men rekken på utsiden taper allikevel plasser til de på innsiden. Med mesterlig oppkjøring i begge heat, må han ta til takke med en 10. og en 2. plass, noe som «bare» gir 7. startspor i finalen. Selv om det ikke gir fullt utslag i plasseringene, så er Philip raskest av alle i disse innledende heatene, slik at man er forsiktige optimister før finalen, tross et relativt dårlig utgangspunkt.

(Saken fortsetter under)

I GODT DRIV: Philip Svendsen (nr 63) holdt et oppsiktsvekkende høyt tempo i finalen i første runde av SKCC i helgen. Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

7. startspor er derimot innerspor i første sving, slik at denne gangen går det bedre i starten. Philip avanserer umiddelbart i feltet, og er oppe på en 3. plass allerede etter 9 runder og halvkjørt finale. I mellomtiden har svenskene Vilmer Svahn og Elliot Kaczynski stukket ifra i front og fått en luke på over tre sekunder. Med den internasjonale erfaringen disse to har i bagasjen, så er dette en luke som normalt ikke lar seg lukke. Philip har derimot ikke gitt opp – han setter opp et forrykende tempo, og banker inn åtte runder på rad, som alle alene er gode nok til å være finalens aller beste. Dessverre rekker det ikke helt opp, og han passerer til slutt målflagget som 3. mann, rett i helene på de to svenskene.

ANNONSE

Etter målgang blir det også klart at Philip underveis mellom alle forbikjøringene, har fått støtfangeren foran trykket inn. Dette gir en 5 sekunders straff, som gjør at han faller ned til en 5. plass på den endelige resultatlisten.

 – Surt med frontfangeren der – selv med 5 sekunders straff, så havner vi ett fattig tidel bak pallen… men det er sånn det er. Det er likt for alle og regelen er der for å forhindre stygg kjøring, men ofte skjer dette uten at man selv egentlig er skyld i noen ting… for eksempel i starten så kan man bli dyttet bakfra og skjøvet inn i karten foran, uansett hvor mye man selv bremser. Det gikk i alle fall gromt fort på slutten der. Litt blandede følelser etter en 5. plass til slutt – egentlig burde vi være greit fornøyd, men når vi ser hvor fort det gikk, så vil man jo selvsagt ha mer. Neste gang må vi bare sørge for å starte fremst, så slipper vi både tull i startene og risiko for å få trykket inn fangeren, sier Philip med et smil.

13-åringen har nå fått blod på tann, og akter å ta opp kampen med svenskene. Neste sjanse får han allerede om to uker, da 2. og 3. runde i SKCC går av stabelen på Kalmar Motorbana i Sør-Sverige, like ved Øland.

(Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.