START: Gustav Bjørhovden (nr 37) leder an ROK 125 Junior-feltet før start, med Philip Svendsen (nr 64) i andrespor.

Philip (12) fortsetter å imponere

Sist helg ble det arrangert ikke bare ett, men to go-kartløp på NMK Kongsberg sitt motorsenter. «Toveisen» heter arrangementet, da banen på Kongsberg er ganske unik i at den kan kjøres begge veier – både med-urs og mot-urs.

Med et løp den ene veien på lørdag, og et nytt et den andre veien på søndag, så var det duket for mye kjøring for alle de unge førerne som stilte til start.

Klassen ROK Junior 125 har denne sesongen blitt dominert av Philip Svendsen fra Skiptvet og KNA Varna, Martin Hannevold Holt fra NMK Andebu og Gustav Bjørhovden fra NMK Kongsberg. Denne trioen har stukket av med 21 av totalt 24 mulige pallplasser så langt i år. Det var derfor ingen overraskelse at det igjen var disse tre som igjen skulle kjempe om seieren, ført an av Gustav Bjørhovden som denne helgen kjørte på sin hjemmebane.

Bjørhovden stak av med seieren i lørdagens første finale, foran Philip og med Holt på 3. plass.

(Saken fortsetter under bildet)

I TET: Philip Svendsen (nr 64) i tet på Kongsberg, foran hjemmefører Gustav Bjørhovden (nr 37)

Foran den andre finalen, endret derimot forholdene seg fullstendig. Et kraftig regnskyll over banen gjorde at lørdagens avgjørende finale ble holdt under «Wet Race», noe som betyr at man kjører med mønstrede regnværsdekk i stedet for slicks som kun egner seg på tørt underlag. På dette føret så det tidlig ut til at hjemmefører Bjørhovden skulle stikke ifra, mens Philip og Holt fightet om 2. plassen. Det var derimot et opplegg 12-åringen fra Skiptvet ikke var interessert i.

Etter å ha passert Holt, tok Philip opp jakten på Bjørhovden i front, som hadde karret til seg en luke på nesten to sekunder. Med den ene bestetiden etter den andre, var Philip raskt i kapp, og gjorde kort prosess med å passere Bjørhovden. Sistnevnte forsøkte å svare, men måtte se seg slått med marginale 0,046 sekunder på målstreken av Philip, som dermed kunne innkassere sesongens andre seier.

– Helt rått! At vi klarte å ta Gustav på hans hjemmebane, og på et føre han har hatt litt overtaket på … i alle fall til nå, det hadde vi nok ikke helt trodd. Det var ikke mange millimeterne mellom oss, men han er smart og fair, slik at det går an å ha disse ekstremt kule fightene, sier en svært så fornøyd Skjetving.

TETT FIGHT: Det ble mange ekstremt tette fighter mellom Philip Svendsen (nr 64) og Gustav Bjørhovden (nr 37) i helgen.

Allerede søndag morgen var det nye muligheter. Nytt løp, samme bane, men motsatt kjøreretning. Men denne gangen så skulle flere melde seg på i kampen om seieren i klassen ROK Junior 125. Elina Rolfsen fra NMK Modum og Sigdal hadde beste startspor når den første finalen skulle kjøres, foran Bjørhovden, mens Philip fulgte på 3. etter å ha hatt en litt trøblete start på dagen hvor både motor og oppsett på karten ikke var helt optimalt. Helt optimal var derimot starten hans i finalen – fra 3. spor var han allerede i tet ut fra første sving. Holt fulgte på, og disse to byttet på ledelsen noen ganger, før Philip satte opp tempoet og stakk ifra. Etter 15 runder kunne han igjen kjøre over målstreken med armene i været, og til sesongen tredje seier. Også denne gangen foran Bjørhovden, med Holt på 3. nesten 3 sekunder bak.

ANNONSE

I søndagens andre finale, var det igjen Philip og Bjørhovden i front. Disse to knivet hardt og byttet på å lede flere ganger. Ut på siste runde var det Philip som hadde overtaket og som så ut til å kunne hente hjem enda en seier, men en smart og taktisk Bjørhovden hadde planlagt sitt angrep og timet det perfekt. Med en forbikjøring på siste runde sørget han for hjemmeseier på Kongsberg, tett fulgt av Philip. I det hele tatt så var det en svært jevn finale, hvor de fem første passerte målstreken innenfor ett sekund. Den siste pallplassen gikk denne gangen til Rolfsen, med Holt på fjerde og Tord Raugstad fra KNA Klepp på femte.

PÅ PALLEN: Philip Svendsen jubler over seier i klassen ROK 125 Junior, foran Gustav Bjørhovden og Martin Hannevold Holt.

– Så nære, men akkurat denne gangen hadde jeg ikke noe å stille opp med mot Gustav. Han kjørte smart og lå vel og ventet på å gjøre det på sisterunden, slik at det ikke var tid til å svare. Men vi er fortsatt strålende fornøyde. To seiere og to andreplasser – vi hadde kanskje håpet på det, men det var nok mer enn forventet, sier en glad men sliten Philip.

Søndagens løp på Kongsberg var også det avsluttende løpet i ROK Junior 125 Cup som har blitt kjørt gjennom hele sesongen. Ikke overraskende stakk Gustav Bjørhovden av med totalseieren her, etter hele 8 av 12 mulige seire. Philip lå før helgen på Kongsberg på en 3. plass i cupen, bak Martin Hannevold Holt, men med fire ekstremt gode finaler, passerte han Holt i sammendrag og kunne ta hjem pokalen og pengepremien for 2. plass total – og det i sin aller første sesong i klassen.

– Kjempefornøyd med andreplass i cupen! Slik sesongen utviklet seg, så var det også målet før helgen her på Kongsberg. Gustav har vært helt overlegen, så han vant fortjent. Vi tapte nok litt for mye i de to første løpene i år. Selv om de gikk på min hjemmebane, så var det mine to første løp i klassen, så noe annet var egentlig ikke å forvente. Ser vi bort ifra de to løpene, så er det vi som har tatt flest poeng siden, så vi har hatt en positiv utvikling hele veien. Det skal vi definitivt ta med oss videre til Bergen og NM om to uker!

Siste helgen i august arrangeres nemlig årets Norgesmesterskap i go-kart, og det på Eikås Motorsenter utenfor Bergen. Det blir igjen en helg med mye kjøring før en fersk norgesmester skal kåres.