Åpningen fant sted på parkeringsplassen rett ved kommunehuset på Skjønhaug. Her er har ordfører Saxe Frøshaug nettopp klippet snora. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Nå kan innbyggerne leie elbiler fra kommunen

Tidligere i år inngikk Indre Østfold kommune en avtale med firmaet MoveAbout, der firmaet skal dekke kommunens behov for tjenestebiler. Samtidig skal disse også gjøres tilgjengelig for innbyggerne.

Denne løsningen er et ledd i kommunens satsing på grønn mobilitet.

– Kommunen ønsker å være pioner på grønn transport og mobilitet i et desentralisert samfunn. En slik bildelingsordning et typisk byfenomen og vi er stolte av å kunne tilby dette til våre innbyggere i flere deler av kommunen, skriver de i en pressemelding.

Per 1. juli er det klargjort fort utleie i Askim, Mysen, Spydeberg og Skjønhaug. De jobber også med tilpasninger og har som mål å etablere ladestasjoner i Tomter.

Siden januar har bilene vært tilgjengelige for kommunens ansatte, men på grunn av koronasituasjonen har de ikke kunnet leie ut bilene for innbyggere og besøkende.

(Saken fortsetter under bildet)

Marit Haakaas, plan og klimarådgiver i Indre Østfold kommune. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Klimavennlig måte

Nå er det altså klart. Torsdag ble snora klippet og de kunne ønske velkommen til åpning. Til stede på åpningen var representanter fra MoveAbout, ordfører Saxe Frøshaug og andre ansatte i kommunen.

– Det startet med at vi så at vi trengte tjenestebiler til kommunen, samtidig at vi ønsket å gjøre det på en mer klimavennlig måte. Har også sett at Halden hadde en lur løsning for det, og da var det egentlig kommunaldirektør og rådmann som sa: Vi prøver dette, sier Marit Haakaas, plan og klimarådgiver i Indre Østfold kommune.

Deretter var de ute på en lang anbudsrunde.

ANNONSE

– Det var veldig krevende å skrive den type anbud. Vi hadde flere firmaer inne og valgte MoveAbout som partner i dette arbeidet her, fortsetter Haakaas.

Bilene brukes som tjenestebiler av kommunens ansatte på dagtid. På ettermiddagen, kvelden og i helgene kan innbyggerne bruke dem.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Et godt servicetilbud

– Selv om kommunen klarte å komme i gang i januar med tjenestebiler så turte vi ikke å åpne for innbyggerne på grunn av koronasituasjonen. Vi tenker at nå er tiden inne for det og veldig glad for at vi kommer i gang før ferien. Det står smitteutstyr i bilen, så det blir hver enkelt sitt ansvar å bruke Antibac og servietter for å tørke av rattet også videre, sier Haakaas.

Ordfører Saxe Frøshaug er positiv til at man nå kan tilby innbyggerne disse bilene.

– Dette er bra økonomisk for kommunen, og et godt servicetilbud til innbyggerne i Indre Østfold. Veldig glad for at vi har fått det på plass. Jeg tror også kanskje at vi er en av de første kommunene i Norge som har fått til en bildelingsordning utenom de store byene. At vi nå har en ordning både i Spydeberg og på Skjønhaug er vel ganske nytt rundt i Norge at man bredder det ut i hele kommunen, sier Frøshaug.

Les mer på Indre Østfold kommune sin nettside (ekstern lenke)

Både Skiptvet og Marker kommuner har også slike biler, men foreløpig er det kun de ansatte som kan bruke disse.

Foto: Glenn Thomas Nilsen
Foto: Glenn Thomas Nilsen

ANNONSE

ANNONSE

Eksplosjon i kornmottak i Moss – ingen personskader

Klare for å besøke ungdom i sommerjobb