Innfører bildelingsordning i Indre Østfold

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Indre Østfold kommune har inngått mobilitetsavtale med Move About, og er en av de første kommunene i landet som innfører en ny type avtale for å administrere biler som benyttes i kommunale tjenester.

Den nye modellen innebærer at også innbyggerne vil kunne utnytte bilparken utenfor arbeidstiden. På grunn av koronasituasjonen er tilbudet til innbyggerne utsatt inntil videre.

–Vi er stolte over å kunne inngå en fremtidsrettet avtale som både vil være bra for miljøet og for innbyggerne i kommunen, sier Hilde Brandsrud, kommunaldirektør for næring, plan og teknikk i Indre Østfold kommune til kommunens nettside.

Ifølge Brandsrud håndteres dette via en mobilapp, og bilene kan leies i alt fra en time til en hel helg. Ordningen omfatter til sammen 20 biler som i det daglige vil bli benyttet av kommunens ansatte.

ANNONSE

– Det er gledelig å kunne bidra til en topp moderne og miljøvennlig mobilitetsløsning for Indre Østfold kommune. På denne måten tror vi at Indre Østfold kommune kan bli en rollemodell for hvordan ny teknologi og delingsfilosofi kan tas i bruk i kommune-Norge, sier Morten von Krogh, administrerende direktør i Move About til samme nettsted.

Bransrud forteller også at det er opprettet egne mobilitetspunkter på ulike steder i kommunen der bilene kan leies.

(Kilde: Indre Østfold kommune)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.