Knapstad barne- og ungdomsskole. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Ytterligere smitte på to skoler og i en barnehage

Ifølge Indre Østfold kommune er det påvist ytterligere smitte ved Knapstad barne- og ungdomsskole. Mange ansatte på ungdomstrimmet er i karantene.

– Det medfører at hele ungdomstrinnet har hjemmeundervisning kommende uke (uke 17), mens barnetrinnet er på rødt tiltaksnivå i uke 17, opplyser kommunen søndag kveld.

I en avdeling i Eid barnehage i Askim er det påvist smitte. 23 barn og seks ansatte er i karantene.

(Saken fortsetter under bildet)

Korsgård skole. Arkivfoto: Fredrik Hagen/ NTB

Ytterligere smitte ved Korsgård skole

Hele 22 personer med tilknytning til Korsgård skole har så langt testet positivt på Covid-19. På bakgrunn av høye smittetall ved denne skolen ble 550 personer testet søndag.

– Det er alle ansatte og elever ved skolen som ikke har vært testet tidligere denne uken, og i tillegg testet vi barn og ansatte ved Trippestadlia barnehage og Eid barnehage. Prøvesvarene forventes i løpet av mandag 26. april, opplyser kommunen søndag kveld.

Til sammen er det cirka 2 000 personer som er, eller har vært, berørt av karantene eller ventekarantene på grunn av utbruddet på Korsgård skole.

LES OGSÅ: Kommunen med klar beskjed: – Smittetrykket må ned

Åtte nye tilfeller i IØ

Lørdag ble det registrert 23 nye smittetilfeller på én dag, som er ny rekord for kommunen. Søndag er det påvist åtte nye smittetilfeller. Alle disse er nærkontakter til tidligere smittetilfeller. Lørdag ble 177 personer testet.

Av de åtte nye smittetilfellene søndag har to av dem tilknytning til Korsgård skole. Kommuneoverlege Barbro Kvaal sier til VG at folk har for mange nærkontakter.

– Vi har startet en kampanje der vi sier «Fem om dagen – det er frukt og grønt. Og fem i uken – det er nærkontakter.» Etter at vi startet den har situasjonen bedret seg med antall nærkontakter, sier hun til avisen.

LES OGSÅ:

Dette ble vedtatt på SVs landsmøte

– Vi gleder oss til å kjøpe inn utstyret og låne det ut