Korsgård skole i Askim. Arkivfoto: Fredrik Hagen/ NTB

Smitteutbrudd på Korsgård skole – mange skal testes

Lørdag er det påvist ytterligere smitte ved 6. trinn på Korsgård skole i Askim. 30 elever og seks ansatte har fått beskjed om karantene og ny test 28. april.

Utbruddet er såpass omfattende at de velger å teste alle elever og ansatte søndag. I løpet av lørdag kveld eller søndag formiddag vil foresatte få beskjed om tid for testing.

– Testingen vil foregå søndag fra ca. kl. 12.00. Elevene er i karantene og resten av hustandsmedlemmene er i ventekarantene til prøvesvar foreligger. Det innføres hjemmeundervisning i hele kommende uke for alle elevene, opplyser kommunen.

LES OGSÅ: Kommunen med klar beskjed: – Smittetrykket må ned

Mange berørt

Situasjonen på Korsgård berører mange søsken og ansatte i Trippestadlia barnehage og Eid barnehage i Askim.

For å få en oversikt over situasjonen har kommunen valgt å teste alle barna og ansatte i disse to barnehagene søndag 25. april.

ANNONSE

– Foresatte vil få beskjed om tid for testing i løpet av lørdag kveld eller søndag formiddag. Testingen vil foregå søndag ettermiddag. Barna og ansatte er i karantene og resten av hustandsmedlemmene er i ventekarantene til prøvesvar foreligger. Det vil si at begge barnehagene er stengt inntil prøvesvar foreligger, fortrinnsvis mandag 26. april, skriver kommunen videre.

(Saken fortsetter under bildet)

Knapstad barne- og ungdomsskole. Foto: Glenn Thomas Nilsen

Smitte på Knapstad

I tilegg er det også påvist ytterligere smitte ved Knapstad barne- og ungdomsskole. På grunn av dette innføres det rødt tiltaksnivå for hele skolen i uke 17. For 6. trinn innføres det hjemmeundervisning.

23 nye smittede i IØ

Til sammen er det registrert 23 nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune lørdag. Alle disse er nærkontakter til tidligere smittetilfeller. Fredag ble 288 personer testet.

SAKER OM KORONA:

ANNONSE

ANNONSE

18-åring fløyet til Ullevål med kritiske skader etter fallulykke

Kommunen med klar beskjed: – Smittetrykket må ned