Stolte over å få et så stort arrangement hit

Indre24
3 minutter lesetid

Indre Østfold kommune har gode tradisjoner med å være vertskap for Ladies Tour of Norway. Både Askim og Mysen har vært start og målbyer tidligere.

Ladiestour.no (ekstern lenke) har tatt en prat med ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune om at Ladies Tour of Norway inntar kommunen i august.

Hva betyr det for Indre Østfold kommune å få et World Tour ritt som Ladies Tour of Norway til kommunen?

– Vi er stolte over nok engang å få et så stort arrangement som Ladies Tour of Norway til Indre Østfold. Vi er glade for å ta imot en samlet verdenselite på kvinnesiden, like i etterkant av Tokyo-OL. Dette er idrett på høyeste nivå og gir våre egne innbyggere opplevelser og underholdning på øverste hylle. TV-overføringen til flere 10-talls nasjoner vil gi oss en uvurderlig markedsføring. Det vil sette regionen på kartet og vise frem hva vi har å by på av byer, tettsteder, kvaliteter og mangfold.

Hvilke forventninger har dere til arrangementet i egen kommune?

– Vi kjenner godt den dyktige organisasjonen bak Ladies Tour of Norway. Det er allerede etablert et tett, lokalt samspill med kommune, Smaalenene Cykleklubb og lokalt næringsliv med Eidsberg Sparebank i spissen. Som ordfører er jeg trygg på at alt ligger til rette for en proff gjennomføring av arrangement fra A til Å. Vi forventer en folkefest denne fredags ettermiddagen, der innbyggerne etter halvannet år med koronarestriksjoner endelig kan møtes ute i gatene og glede oss over store idrettsprestasjoner.

ANNONSE

Hva er det sykkelverden kan glede seg til å se frem til når de besøker kommunen deres?

– Syklister, ledere og hele LToN-kortesjen vil møte et engasjert publikum som heier det store feltet gjennom alle Indre Østfolds kulturlandskap og variert natur i alle de fem tidligere kommuene. Spesielt godt tror jeg TV-seerne over hele verden vil merke seg passeringen av spektakulære Solbergfoss, kraftstasjonen ved Norges lengste elv Glomma, rett nord for Askim. Men også starten i Askim og målgangen i sentrumsgatene i Mysen drøye tre timer senere vil bli en opplevelse å huske.

(Kilde: Ladiestour.no)

LES OGSÅ:

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.