Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Biblioteklokalene åpner fra og med 14. april

Etter at retningslinjene ble endret kan Indre Østfold kommune åpne bibliotekene igjen. Det skjer fra og med onsdag 14. april.

I lokalene i Askim, Mysen og Skjønhaug kan det være 15 personer, mens i Tomter er det snakk om fem personer. De som er unntatt dette er ansatte og frivillige/ lag/ foreninger som avholder møter eller arbeid etter egne retningslinjer.

LES OGSÅ: Dette gjelder i IØ fra 12. april

Det følger også noen krav til besøkende:

  • Munnbind påbudt.
  • Ikke tillatt å bli sittende i våre lokaler
  • Du må være frisk for å besøke oss.
  • Alle besøkende må sprite hender ved ankomst. Benytt spritdispenser ved inngang. 
  • Du må holde minst 2 meter avstand til andre.
  • Unngå å ta på overflater unødvendig.
  • Bøker og filmer leveres i innleveringskasse, gjerne utenfor inngangene. 
  • Følg særskilt informasjon på infoskjerm ved hver avdeling.

For tiden er det ikke tiltatt å bli sittende i deres lokaler. Men dersom noen skulle bli værende i lokalet over 15 minutter må de registrere seg her (ekstern lenke)

Samtidig oppfordrer innbyggertorgene til å benytte seg av deres smittefrie tilbud.

Digitalt bibliotek Litteratur, nyheter og film digitalt tilgjengelig. Vi hjelper deg gjerne i gang med dette. Også så smittefritt da gitt.

Våre biblioteksider Bestill gjerne medier på forhånd. Vi gir deg beskjed når det er klart til henting. Med denne effektiviteten rekker ikke smitten å gjøre mye ugang.

Boken kommer  I samarbeid med frivilligsentralene, tilbyr vi hjemlevering av bøker til de som ikke kan hente selv. Luksus-tilbud!

Marker og Skiptvet

– Fra mandag 12. april får biblioteket åpne igjen for fysiske besøk! Det blir vanlige åpningstider og vi følger de tidligere smitteverntiltakene. Benytt gjerne munnbind ved besøket, skriver Skiptvet Bibliotek på sin Facebook-side.

Også Marker sitt bibliotek åpnet 12. mars.

– VI ÅPNER IGJEN! Selvbetjent bibliotek er tilgjengelig mandag til fredag 6.00-22.00. Bemannet bibliotek tirsdag og torsdag 10.00-19.00. VELKOMMEN! Skal bli hyggelig å se dere igjen!, skriver de på sin Facebook-side.

Klaget på smittevernnivå – fikk ikke medhold

Regjeringen innfører massetesting i skolene