Illustrasjonsfoto: Glenn Thomas Nilsen

Lanserer ny billettløsning

Korona har gjort kjøpet av bussbillett vanskeligere for enkelte. Nå introduserer Østfold kollektivtrafikk en ny billettløsning på SMS.

– SMS-billett er et tilbud til de som ikke har smarttelefon eller mulighet til å bruke nettbutikken vår. Tilbudet er midlertidig, og i sammenheng med at fremste dør på bussen er stengt, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk.

Johnsen forteller at mange samvittighetsfulle passasjerer har etterlyst en billettløsning som ikke krever smarttelefon. Nå håper Johnsen at det nye billettsystemet på SMS vil gjøre det litt enklere for flere å kjøpe billett –  til fremste bussdør igjen kan stå åpen.

Enkel løsning

For å kjøpe billett, må passasjeren sende et kodeord til telefonnummer 1930. Kodeordet avhenger av hvilken billett passasjeren ønsker å kjøpe. Med SMS kan passasjeren kjøpe enkeltbilletter for voksen, barn og honnør. Prisen for enkeltbilletten er den samme som om den ble kjøpt om bord på bussen, henholdsvis 40, 20 og 20 kroner. Prisbetingelsene er noe annerledes for Nedre Glomma og Linje 9 Askim-Oslo.

– Vi deler informasjon om hvilke kodeord og priser som gjelder på nettsiden vår og om bord på bussene i form av brosjyrer og bussplakater. Du kan også sende kodeordet Pris til telefonnummer 1930 for å få oversikten sendt til telefonen din, sier Johnsen.

Mange lar være å kjøpe billett

Gjennom 2020, har Østfold kollektivtrafikk sett en lei tendens.

ANNONSE

– Smittevernhensynene vi er pålagt, som at fremste bussdør er stengt, har dessverre gjort det enklere for mange å la være å betale for billetten sin selv om de har hatt praktisk mulighet til det, sier Johnsen, og understreker at han ikke retter pekefingeren mot den gruppen som nå får SMS-billett som et tilbud.

– Vi er veldig takknemlige for de samvittighetsfulle passasjerene våre. Jeg vil på det sterkeste oppfordre alle andre til å betale for tjenestene de bruker, også bussen.

(Pressemelding)

LES ANDRE PRESSEMELDINGER:

ANNONSE

ANNONSE

50 elever og ni voksne satt i karantene

Andre koronadødsfall i Indre Østfold kommune