FORNØYD GJENG: Philip Svendsen fra Skiptvet og KNA Varna kunne løfte armene i været for nok en seier på go kartbanen i helgen. Emil Weydahl fra Båstad og NMK Trøgstad tok 2. plassen foran Filip Solberg fra Spydeberg og NMK Trøgstad. Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

Fortsetter dominansen med ny seier

Philip Svendsen (11) fra Skiptvet og KNA Varna fortsetter dominansen på go-kartbanen etter enda en seier denne helgen, og den 5. på rad.

Go-kartsesongen var egentlig over i september, men siden årets sesong har vært preget av mye avlysninger grunnet COVID-19, har klubbene i Norge hatt noe større frihet til å arrangere løp eget initiativ uten en felles styrende terminliste fra Norges Bilsport Forbund. I helgen satte derfor NMK Kongsberg Gokart opp et ekstra løp på deres anlegg like utenfor Teknologibyen. Og på startstreken var det igjen mange lokale førere fra Indre Østfold i klassen «Mini», som for anledningen var begrenset til et felt på 20 deltakere.

Raskest på tidkjøring, var igjen Philip Svendsen, foran Emil Weydahl fra Båstad og NMK Trøgstad. Disse to hadde en tett fight på denne banen tidligere i sommer, og det ble raskt tydelig at nettopp disse to skulle prege også denne helgen på Kongsberg. Filip Solberg fra Spydeberg og NMK Trøgstad fulgte opp med 4. tid, mens Andy Authen fra Mysen og KNA Rudskogen klokket inn til 12. beste tid.

(Saken fortsetter under bildet)

KLARE TIL START: Philip Svendsen (nr 16) klar til start fra 1. startspor i de innledende omgangene, foran Emil Weydahl (nr 45). Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

Philip vant oppskriftsmessig de innledende omgangene på en våt bane i høstværet på Kongsberg Motorsenter. Det ble derimot dramatikk da han i etterkant ble diskvalifisert fra det ene heatet, grunnet et ureglementert tennplugg-bytte, da go-karten ikke ville starte. Emil som hadde fulgt Philip som en skygge gjennom de innledende omgangene, ble tilkjent seieren, og fikk med det beste startspor til finalen. Filip Solberg hadde også kjørt strålende gjennom dagen, og var klar til finalen fra 2. startspor. Philip måtte ta til takke med 9. startspor og mulighetene for seier var i realiteten borte.

Skjetve-gutten hadde derimot tenkt seg annerledes. Mens de to NMK Trøgstad-førerne Emil Weydahl og Filip Solberg tok starten og dro ifra i front, begynte Philip Svendsen en mesterlig oppkjøring fra midten av feltet. Allerede på den første runden hadde han avansert til 4. plass. Fjerde ble til tredje på runde to, og ytterligere to runder senere passerte Philip sin navnebror fra Spydeberg, for andreplassen.

På dette tidspunktet hadde Emil karret til seg en liten luke i front, men det er gjerne lettere å jage enn å bli jaget, slik at Philip lukket denne kjapt, gjorde kort prosess og tok ledelsen etter bare 7 kjørte runder. På de 3 gjenstående rundene hadde Emil ingenting å svare med, og Philip kunne igjen kjøre inn til en imponerende seier. Med Emil på andreplass og Filip på en solid tredje, så kopierte denne trioen pallen fra tidligere i sommer. Andy Authen kjørte til slutt inn til en 8. plass.

– Yes…dette var gøy! Dette ble litt vanskeligere enn vi først hadde tenkt oss, da vi ble diska fra 2. heat, men desto morsommere å kjøre seg opp å ta seieren etter så mange forbikjøringer. Jeg visste jeg måtte angripe i starten for ikke å bli liggende igjen midt i feltet og tape for mye tid til de i front, og hadde nok kanskje litt marginer på min side der, men jeg kom meg igjennom. Og da jeg så det var bare tre førere foran etter én runde, så var det bare å fortsette å gi alt, sier en fornøyd Philip Svendsen med nok et trofé i hånda.

(Leserinnlegg/ Pressemelding)

Foto: Lars-Erik Svendsen/ PSR
TETT FIGHT: Philip Svendsen (nr 16) i ledelsen, tett fulgt av Emil Weydahl (nr 45) og Emil Djupesland (nr 1) fra Agder Motorsport. Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

Forskrift om midlertidige tiltak

Mann i 40-årene tiltalt for drap i Fredrikstad