Åpner framdørene på bussene igjen

Glenn Thomas Nilsen
2 minutter lesetid

Grunnet smittevernhensyn har framdørene på bussene vært stengt for bruk. Nå har Østfold kollektivtrafikk valgt å åpne fremste bussdør igjen.

Onsdag denne uken åpner bussene framdøren i Halden, og det samme skjer i Moss på fredag. I Nedre Glomma og Indre Østfold åpner man for passering forbi sjåføren tidlig i neste uke.

– I de aktuelle områdene må passasjerene våre gå på bussen gjennom fordøren og ut bakdøren. Det blir ingen påstigning gjennom bakre dør, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk i en pressemelding.

For å verne om bussjåførene har stengingen av framdøren vært et smitteverntiltak. Samtidig har også dette gitt mange passasjerer utfordring i forhold til betaling av billetten. Nå kan passasjerene igjen benytte busskort og bankkort til å betale bussbilletten. I tillegg kan man også bruke Østfold-appen.

–  Åpen framdør er viktig for å sikre billettinntektene våre, holde god oversikt over hvor mange som er på bussene, og sikre et fortsatt godt kollektivtilbud etter korona, sier Johnsen i pressemeldingen.

Ikke kontanter

Selv om Østfold Kollektivtransport nå åpner litt opp, så kan reisende fortsatt ikke betale med kontanter på bussen.

ANNONSE

­–  Det vil bli anledning til å betale kontaktløst og validere busskort. Sjåførene våre skal ikke håndtere kontanter siden det er en mulig smittekilde, sier Johnsen.

Han er opptatt av at sjåførene fortsatt skal føle seg trygge på jobb når den fremste døren åpnes.

– Der døren åpnes vil vi tilstrebe størst mulig avstand mellom sjåfør og passasjer. Vi oppfordrer passasjerene våre på det sterkeste om å ta hensyn. Det gjør de ved å stoppe minst mulig opp hos sjåføren og holde mest mulig avstand, sier Johnsen, og understreker at fremste dør kan bli stengt igjen, avhengig av smittepresset i områdene.

Østfold kollektivtrafikk følger nøye med på smitteutviklingen og myndighetenes anbefaling. Dersom smitten øker over myndighetenes grense som er 20 personer per 100 000 vil de lukke framdøren igjen.

(Kilde: Pressemelding)

Stem her

ANNONSE

Del artikkelen

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.