TETT START: Det var tett mellom kartene og hard kamp om plassene inn i første sving i finalen. Marius Barry Berg (nr 35) ledet an, foran Emil Weydahl (nr 45), Philip Svendsen (nr 16) og Markus Madsen Moe (nr 67). Filip Solberg (nr 106) og Andy Authen (nr 17) hang også godt med i feltet, men begge måtte dessverre bryte senere i finalen. Foto: Kjell-Einar Svendsen/PSR

Philip Svendsen vant etter ny duell med Emil Weydahl

Philip Svendsen (11) fra Skiptvet og KNA Varna tok hjem atter en seier på go-kartbanen denne helgen. Og igjen var det foran Emil Weydahl fra Båstad og NMK Trøgstad.

KNA Varna er arrangør av «Høstfinalen» som normalt markerer slutten på en lang og tøff kartingsesong. I år har det naturlig nok vært en kortere sesong med langt færre løp, men ikke desto mindre var interessen høy, og det var et stort antall førere fra hele Norges land, som trakk til Varna Kart Ring i Våler i Østfold denne helgen. Dette er en historisk bane i norsk karting-sammenheng, hvor det har blitt kjørt go-kart siden tidlig 80-tallet, og hvor man etter hvert har bygget opp et formidabelt anlegg, ikke bare i norsk, men også internasjonal sammenheng.

Hele 37 fører stilte til start i klassen «Mini» lørdagsmorgen. En lørdags morgen som kanskje var noe kaldere enn mange hadde forventet, for det dårlige festet i asfalten bød på utfordringer for flere av førerne på tidkjøringen. Blant dem var Philip Svendsen. Han måtte utenfor banen, men klarte å unngå skader på karten i sammenstøtet med barrieren, holdt motoren i gang og var heldig som kom seg videre.

Det var imidlertid nok til å forhindre at Skjetve-gutten vant tidkjøringen denne gangen, noe han har fått for vane å gjøre. Til slutt endte det med en 4. plass 0,1 sekund foran Markus Madsen Moe fra Båstad og NMK Trøgstad. Bedre gikk det for Emil Weydahl, også han fra Båstad og NMK Trøgstad. Han vant både sin gruppe og tidkjøringen totalt, med en super runde helt på tampen.

(Saken fortsetter under bildet)

I TET: Philip Svendsen (nr 16) i tet foran Emil Weydahl (nr 45), og Marius Barry Berg (nr 35) jaktende
bak. Foto: Kjell-Einar Svendsen/PSR

På grunn av det store antallet førere, så ble man nødt til å dele opp feltet i to grupper til kvalifiseringsomgangene, gruppe A og B. I gruppe A var det Emil Weydahl som ledet an feltet med beste startspor i første kvalifiseringsomgang. Han måtte derimot finne seg i å fighte hardt med både Markus Madsen Moe og Marius Barry Berg fra Oslo og KNA Varna. Til slutt var det sistnevnte som stakk av med heatseieren, foran Madsen Moe, og med Weydahl på tredje.

I gruppe B var Patrick Ruud fra NMK Eggemoen «Master» foran Philip Svendsen. 2. startspor betyr ytterspor i første sving på Varna Kart Ring, noe som ikke alltid er like ideelt, slik at Philip måtte se seg nødt til å slippe forbi gutten på 3. startspor, Mathias Hærkønen fra KNA Varna. Philip var derimot raskere og kom seg forbi igjen etter tre runder. Rask var også Patrick Ruud i front. Så rask at han hadde allerede bygget seg en luke da Philip tok opp jakten. Philip spiste seg sakte men sikkert innpå, og på den aller siste runden satte han inn angrepet, kom seg forbi, og tok en svært viktig heatseier som også sikret beste startspor i 2. kvalifiseringsomgang.

Tilbake i gruppe A og klare for 2. kvalifiseringsomgang, stod Markus Madsen Moe klar i 2. startspor foran Emil Weydahl på 3. Mens Markus måtte slippe forbi noen fra sitt ytterspor i starten, stakk Emil og ledende Marius Barry Berg fra i front. Selv om stillingen var uendret fra start til mål, skilte det aldri mer enn et par meter mellom disse to. Noe bak kjørte Markus seg opp igjen, og passerte målstreken på 3. plass.

I gruppe B hadde Philip Svendsen som nevnt beste startspor denne gangen. Herfra tok han starten, og kjørte inn til en oppskriftsmessig heatseier. Med disse resultatene fra kvalifiseringsomgangene, var det duket for en finale med Philip Svendsen i startspor, Emil Weydahl i 3. og Markus Madsen Moe i 4.

(Saken fortsetter under bildet)

GLAD GJENG: Fra venstre, 4. plass: Markus Madsen Moe, 3. plass: Marius Barry Berg, 2. plass Emil
Weydahl og til slutt 1. plass: Philip Svendsen. Foto: Kjell-Einar Svendsen/PSR

I finalen er det igjen fordel for de på innerspor, slik at Emil kommer forbi Philip og opp på en andreplass. Dette er ikke Philip spesielt interessert i, så han tar tilbake denne andreplassen allerede i løpet av første runde, og sikter fremover mot Marius Barry Berg som tok starten. Barry Berg er derimot svært rask. Så rask at både Philip og Emil sliter med å i det hele tatt henge på. Sakte men sikkert drar han i fra, og kjører mot det som ser ut til å bli en overbevisende seier. Men Indre Østfoldgutta vil det annerledes. Halvveis ut i finalen mobiliserer de og setter opp et voldsomt tempo.

Philip leder an med Emil hakk i hel, og i løpet av tre raske runder, har de tatt igjen Barry Berg. Philip kaster ikke bort tiden og setter umiddelbart inn et angrep. Det lykkes han med, og ikke bare tar han seg opp på 1. plassen, men Emil smetter også forbi og opp på 2. De fire siste rundene blir svært jevne, men det blir ingen flere forbikjøringer og Philip kjører til slutt over målstreken som vinner 0,07 sekunder foran Emil.

– Dette var kult! Denne seieren skulle jeg bare ha! Vi var ikke raskest på banen i dag, så jeg måtte bare satse alt om jeg fikk sjansen, og vi klarte det, lyder det fra en meget fornøyd 11-åring som helt tydelig har fått en god dose adrenalin etter en svært spennende finale.

(Saken fortsetter under bildet)

STRÅLENDE FORNØYD: Philip Svendsen strålende fornøyd med å kunne løfte årets fjerde 1. premie
over hodet, etter seier i «Høstfinalen» på Varna Kart Ring. Foto: Kjell-Einar Svendsen/PSR

Vi?

– Ja, vi er et team. Og jeg er heldig som får gjøre det morsomste i teamet, nemlig å kjøre, men det hadde ikke vært mulig uten pappa og bestefar, som står på døgnet rundt for at alt skal være helt perfekt hele tiden. Og så er det spennende å høre på Stian Sørlie som har så mye erfaring med dette. Han kan det han snakker om, så jeg prøver bare å lære så mye som mulig. Tror jeg har lært noe i alle fall, for å avslutte her med enda en seier, den fjerde på rad, er mye mer enn vi hadde sett for oss i vinter, sier Philip, stadig avbrutt av konkurrenter som er bortom og gratulerer ham med dagens bragd.

– Og så er det så kult å fighte med de gutta her. Vi er gode kompiser uten hjelm, og harde konkurrenter med hjelm. Og neste helg skal jeg og Markus kjøre sammen i 2 timern. Det er egentlig for moro, men det er jo moro å vinne også, så det blir full gass hele veien.

Selv om den individuelle sesongen ble avsluttet med «Høstfinalen» så har KNA Varna gjort det til en tradisjon med å runde av med et 2-timersløp, «JP Racing 2-timern». Her går to og to førere sammen på lag og kjører et løp over 2 timer sammenhengende, med førerbytter og bensinfylling i ekte «Le Mans-stil». Her er det gjerne helt andre kriterier som spiller inn, men med et startfelt fullt av vinnerskaller, så er det garantert duket for nye tøffe og tette fighter.

Lokale resultater «Høstfinalen 2020», klasse «Mini»

  • 1. plass: Philip Svendsen, Skiptvet, KNA Varna
  • 2. plass: Emil Weydahl, Båstad, NMK Trøgstad
  • 4. plass: Markus Madsen Moe, Båstad, NMK Trøgstad
  • 17. plass: Andy Authen, Mysen, KNA Rudskogen
  • 22. plass: Filip Solberg, Spydeberg, NMK Trøgstad
  • 28. plass: Oliver Johnsen Hjermstad, Askim, KNA Varna
  • 32. plass: Lucas G. Fosser, Skiptvet, KNA Varna

(Innsendt sak/ pressemelding)

Fårikål på menyen

Syklist påkjørt av bil