KLARE TIL START: Philip Svendsen (nr 16) og Emil Weydahl (nr 45) klare til start foran finalen i helgens regionsløp på go-kartbanen på Kongsberg. (FOTO: Privat)

Indre Østfold dominans på Kongsberg

Philip Svendsen (11) fra Skiptvet og KNA Varna fortsetter å imponere på go-kartbanen og vant klassen «Mini» i helgens løp på Kongsberg.

Helgens løp ble arrangert som et regionsløp i regi av NMK Kongsberg Gokart, med begrenset deltakelse grunnet COVID-19. Blant de 20 som fikk anledning til å delta var Indre Østfold godt representert, med Philip fra Skiptvet og de to NMK Trøgstad-førerne Emil Weydahl og Filip Solberg, henholdsvis fra Båstad og Spydeberg. Og nettopp denne trioen skulle utmerke seg på Kongsberg.

Mysen-gutten Andy Authen, som tidligere i sommer måtte gi tapt til Philip etter en voldsom fight i Andebu, måtte dessverre stå over grunnet karantene. Allerede på tidkjøring satte Indre Østfold-førerne standarden. Philip Svendsen fortsatte sin hittil perfekte rekke med å vinne sin femte tidkjøring for året, av fem mulige. Hakk i hel fulgte Filip Solberg og Emil Weydahl på 2. og 3.

I første heat gjorde Philip som han har fått for vane å gjøre den siste tiden. Han tok starten og stakk ifra i front. Bak ham ble det derimot fight om 2. plassen mellom Solberg og Weydahl. Solberg var først i mål, men dessverre for Spydeberg-gutten, så ble det litt kontakt mellom kartene i kampens hete, noe som resulterte i en inntrykket støtfanger og en 5-sekunders tidsstraff. Filip Solberg ble dermed flyttet ned til 7. plass, og Emil Weydahl overtok 2. plassen.

(Saken fortsetter under bildet)

TETT FIGHT: Philip Svendsen (nr 16), tar starten foran Emil Weydahl (nr 45) og Filip Solberg (nr 106). FOTO: Privat

Plassering fra første heat gir også startposisjon i andre heat, slik at her var det Philip Svendsen og Emil Weydahl i første rekke. Philip gjentok prosessen fra første heat, og vant komfortabelt. Bak måtte derimot Emil se seg slått av Isabel Rønning fra KNA Varna og Moss denne gangen. Filip Solberg fikk det tøft fra et dårligere startspor etter første heat. Han havnet midt i feltet, og der skjer det ofte mye man selv ikke alltid har råderett over. Filip var uheldig, havnet bakpå og kom til slutt i mål på en 10. plass.

I finalen var det igjen Philip Svendsen og Emil Weydahl som ledet feltet an, men denne gangen var båstingen mer på hugget. Emil kunne ikke gjøre noe med Philip i starten, men hang på som en klegg mens de to dro ifra resten av feltet. Philip hadde derimot det lille ekstra som gjorde at Emil aldri klarte å sette inn et ordentlig angrep, og krysset til slutt målstreken 0,6 sekunder foran. Bakfra kjørte også Filip Solberg meget bra. Fra 7. startspor plukket han konkurrenter jevnt og trutt, og kunne til slutt kjøre inn til den siste pallplassen.

De tre førerne fra Indre Østfold forsynte seg altså med alle de tre plassene på pallen. Som tidligere motorsportsutøver, nå mentor og utstyrsleverandør for disse 3 unge og håpefulle, kunne Stian Sørlie fra Spydeberg, fornøyde konstatere at hans førere var uslåelige denne helgen. Indre Østfolddominansen var dermed komplett.

Allerede neste helg er det duket for nye tak, da KNA Varna arrangerer «Høstfinalen» på sin bane i Våler. Dette er en klassiker på kalenderen som trekker mange førere fra hele landet, og allerede er 43 deltakere påmeldt i klassen «Mini», slik at her blir det garantert mange tette og jevne fighter.

(Innsendt sak/ pressemelding)

FORNØYDE GUTTER: Philip Svendsen fra Skiptvet vant, foran Emil Weydahl fra Båstad og Filip Solberg. FOTO: Privat

Vi vil lære om sex, og det nå!

Fire nye smittetilfeller i IØ