FORNØYD: Philip Svendsen (11) kunne nesten ikke tro det, etter at han kjørte inn til seier under svært utfordrende forhold. (Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR)

Philip Svendsen vant igjen i Andebu

Philip Svendsen (11) fra Skiptvet og KNA Varna vant i helgen Håskenracet 2020 som ble avholdt på NAF Gokartsenter i Andebu.

Etter at NMK Trøgstad var nødt til å avlyse sitt planlagt løp 15. august på grunn av COVID-19 situasjonen i Indre Østfold, så ble Håskenracet 2020 neste mulighet for Norges unge og fremadstormende go-kartførere til å konkurrere mot hverandre. Og på startstreken i Andebu, stilte et rekordstort felt, med hele 57 førere i klassen «Mini». Philip har tidligere i år vunnet alle tidkjøringene i klassen, og i Andebu var han ikke noe dårligere.

Litt heldig med å havne i «riktig» gruppe på en bane som fortsatt var våt etter regn og uvær på fredag, og som dermed ble raskere og raskere utover dagen, men fortsatt raskest av alle. Skiptvet-gutten står dermed fortsatt ubeseiret på tidkjøring så langt i år.

I første heat ble det en relativt enkel seier for Philip. Litt fighting i begynnelsen, men han tok raskt kommandoen og vant komfortabelt. I heat nummer 2 ble det derimot jevnere. Gjennom hele heatet byttet Philip og Patrick Ruud fra Ringerike og NMK Eggemoen, på å lede. Heatet ble stoppet en runde for tidlig på grunn av en ulykke, men på det tidspunktet så var Philip først, og ble dermed tilkjent heatseieren. Etter to heatseire, så var dermed beste startspor i finalen sikret.

På grunn av den store deltakelsen, så ble det kjørt både C-finale og B-finale før man hadde et endelig startfelt til A-finalen. B-finalen ble for øvrig vunnet av Filip Solberg fra Spydeberg og NMK Trøgstad, foran Markus Madsen Moe, også fra NMK Trøgstad.

(Saken fortsetter under bildet)

TETT FIGHT: Philip Svendsen (nr. 16) foran Andy Authen (nr. 17) i en intens fight under finalen i
Andebu. Foto: JSR Photo

Sikret seg plass

Begge sikret seg dermed plass videre i A-finalen. Klar for A-finalen, var også Mysen gutten Andy Authen. Og det skulle vise seg at det var nettopp Andy Authen som skulle prege finalen sammen med Philip Svendsen. Før finalen kom det et regnskyll over Andebu, som gjorde banen våt og glatt. De aller fleste, sammen med Philip, valgte da å kjøre utpå med regndekk. Andy Authen derimot, valgte sammen med to andre av de totalt 24 startende i finalen, å kjøre utpå med tørrværsdekk, eller slicks som dekkene uten mønster kalles. Det ble tidlig klart at det sistnevnte var det beste valget, men Philip startet fra 1. startspor og hadde dermed en liten fordel til å begynne med.

Philip tok starten og rykket ifra. Han fikk tidlig en luke på 3 sekunder til resten av feltet, hvor Andy Authen og de andre førerne på slicks kjempet seg gjennom. Etter 6 runder hadde Andy avansert opp på en 2. plass og tok opp jakten på Philip. Med slicks på karten og en bane som nå hadde tørket helt opp, var han godt over sekundet raskere enn Philip på runden, slik at allerede etter 8 av de totalt 12 rundene lå de samlet. Herfra og ut var det duket for 4 runder med en durabelig fight.

Andy kom kjapt forbi Philip, men samtidig så klarte Philip å kontre med en ny forbikjøring i neste sving. Slik byttet de plasseringer på hver runde, også på sisterunden, og til slutt så var det Philip som mot alle odds klarte å karre seg over målstreken som førstemann marginalt foran Andy. Det ble til slutt svært jevnt mellom Philip og de tre andre på slicks, og det skilte i mål bare 0,5 sekunder mellom disse fire.

Revansjesugen

– Dette var helt rått! Regndekk var nok feil valg for vi tapte opp mot 1,5 sekunder på runden, og det skulle egentlig ikke være mulig å holde unna, men jeg kunne jo aldri gi opp. Jeg hadde ikke sjans mot Andy på deler av banen, så eneste mulighet var å kontre med en gang han kom forbi. Hadde han fått lede i to svinger på rad, hadde han fått luken han trengte, og da hadde han stukket lett ifra. Jeg er superfornøyd med kjøringen og tror det nesten ikke, sier svært så blid Philip Svendsen etter enda en seier.

COVID-19 situasjonen i Norge for tiden, gjør det litt uforutsigbart hvor og når det blir arrangert ytterligere løp. KNA Klepp skulle egentlig arrangert løp på Jæren førstkommende helg, men dette er nylig avlyst. Enn så lenge står i alle fall Høstfinalen på KNA Varna sin bane i Våler, på planen. Dette er hjemmebanen til Philip, og det er en revansjesugen gutt som er klar for nettopp dette løpet.

– Vi hadde veldig uflaks her tidligere i sommer, da jeg hadde beste startspor, men go karten ikke ville starte. Dette er en superkul bane som jeg gleder meg veldig til å kjøre løp på igjen, sier Philip.

Øvrige resultater:

  • 11 plass: Emil Weydahl, NMK Trøgstad
  • 19 plass: Markus Madsen Moe, NMK Trøgstad
  • 21 plass: Filip Solberg, NMK Trøgstad

(Leserinnlegg/ pressemelding)

PLASS: Philip Svendsen fra Skiptvet og KNA Varna strålende fornøyd etter en ny seier. 2. plass:
Andy Authen fra Mysen og KNA Rudskogen 3. plass: Isabel Rønning, KNA Varna. Foto: Lars-Erik
Svendsen/PSR

Gjør løpende vurderinger

Skrev ut fire forenklede forelegg