FOTO: Christian Berset, Studio CB.

Ber foreldre ta ansvar for skyss av barna

Mandag 17. august er det skolestart for grunnskole og videregående. I den forbindelse har Østfold kollektivtrafikk en viktig oppfordring til elever og foresatte.

Myndighetene anbefaler at man skal unngå å reise kollektiv med mindre man må. Oppfordringen fra Østfold kollektivtrafikk er at elever som kan benytter alternativ transport.

– For å redusere faren for smittespredning, vil vi også oppfordre til «foreldredugnad». Vi ønsker at foreldre kjører egne barn til og fra skolen selv om eleven i utgangspunktet har krav på skoleskyss, sier Børre Johnsen, direktør i Østfold kollektivtrafikk, i en pressemelding.

Han er tydelig på at alle som har krav på skoleskyss får være med bussen, men oppfordrer likevel elever som kan om å finne andre reisemuligheter.

– Vi ber de som kan gå, sykle eller bli kjørt av foresatte om å velge bort bussen til og fra skolen i tiden fremover. Mange elever må pendle langveisfra og har ingen andre transportmuligheter. Det er viktig at vi prioriterer plassen til dem, sier han.

Ingen nektes å være med

Johnsen forteller også at de har en kontinuerlig dialog med Vy buss og overvåker passasjertallene daglig for å se om noen skolebusser er fulle.

ANNONSE

Han understreker også at sjåførene har fått beskjed om at ingen elever skal nektes å være med skolebussen, selv om den er full.

– Vær trygg på at vi vil gjøre vårt beste for at alle skoleelever som må ta bussen, får være med, avslutter han.

Johnsen presenterer følgende reiseråd for skoleelevene:

  • Vis hensyn til hverandre.
  • Vask hendene ofte og grundig.
  • Host i papirlommetørkle eller albuen.
  • Elever kan sitte ved siden av hverandre. Unngå å stå eller sitte ansikt til ansikt.
  • Husk å holde avstand ved av- og påstigning. La passasjerer gå ut før du går om bord.
  • Dersom du er syk eller kan være smittet, skal du ikke være med skolebussen.
  • Har du mulighet til å sykle, gå eller blir kjørt av foresatte, så gjør det og overlat plass til de som bruke skolebussen.

(Kilde: Pressemelding)

ANNONSE

ANNONSE

Til sykehus etter badeulykke

VIDEO: Slik foregår koronatestingen