Kripos søker med hund mandag formiddag i området der en mann ble funnet død søndag kveld utenfor en bolig i Askim. Politiet anser dødsfallet som mistenkelig og har startet etterforskning. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Kripos bistår etter mistenkelig dødsfall

En mann i 40-årene ble søndag kveld funnet død utenfor en adresse i Askim. Mannens pårørende er varslet.

OPPDATERT: Mannen som ble funnet død i Askim ble drept

– Omstendighetene rundt dødsfallet gjør at vi anser det som mistenkelig. Jeg kan ikke si noe mer på nåværende tidspunkt, sa operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til Dagbladet sent søndag kveld. (ekstern lenke)

Nå er Kripos koblet inn for å bistå.

– Omstendigheten rundt dødsfallet er uklart. Politiet har derfor igangsatt kriminaltekniske undersøkelser og får bistand fra Kripos, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i en pressemelding.

(Saken fortsetter under bildet)

Kripos søker med hund etter at en mann ble funnet død utenfor en bolig i Askim søndag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Vi undersøker nå om det kan være vitner som har informasjon av betydning for saken. Vi vil ta avhør av flest mulig eventuelle vitner, sier hun.

Den omkomne hadde ifølge NRK Oslo og Viken synlige skader.

Flere vitner skal avhøres, men Hemiø vil ikke si om det var flere på stedet der mannen ble funnet, eller om varsleren var en tilfeldig forbipasserende.

Hemiø sier til NTB at hun håper obduksjonsrapporten vil være klar i løpet av uka.

ANNONSE

(Saken fortsetter under bildet)

Politiet får bistand fra Kripos. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Bevæpnet mannskapene

Politiet fikk melding om en hendelse klokken 22.22 søndag, og på bakgrunn av meldingen valgte de å bevæpne mannskapene. Det var gjennom AMK-sentralen at politiet fikk melding om hendelsen.

På spørsmål fra VG om man søker etter en mulig gjerningsperson er svaret følgende:

– Det kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte, vi er helt i startfasen og er på stedet for å få oversikt. Det er også det hundepatruljen er der for, sier Finn Håvard Aas til VG.

(Saken fortsetter under bildet)

En mann ble funnet død utenfor sin bolig i Askim søndag kveld. Politiet ser på dødsfallet som mistenkelig. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Funnet livløs

Mandag formiddag melder politiet at den avdøde er en mann i 40-årene.

Både politiet og helsepersonell var på plass kort tid etter at meldingen kom inn. Han ble funnet livløs utenfor adressen og ble erklært død på stedet rett før klokken 23.00.

– Det vil bli gjennomført obduksjon av avdøde. Før resultatet av denne foreligger har ikke politiet ytterligere informasjon rundt mulig dødsårsak, eller om det har skjedd noe kriminelt, skriver politiinspektøren i en pressemelding.

(Kilde: Dagbladet.no, NTB, NRK Oslo og Viken og VG)

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

ANNONSE

Kurs i keramikk for barn og unge

Fant stjålet bil