PALLPLASS: Philip Svendsen fra Skiptvet og KNA Varna fornøyd med premie for 3. plass i helgens løp på Vamoen Motorsportsenter. Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

Skiptvet-gutt med pallplassering på Sørlandet

Sist helg kjørte Philip Svendsen (11) inn til tredje plass i årets andre go-kartløp som fant sted på Vamoen Motorsportsenter på Sørlandet.

Etter et løp med oppturer og nedturer nylig på hjemmebanen til KNA Varna, hvor Philip dominerte fullstendig før tekniske problemer ødela, så var det med noe blandede forventninger at Philip og teamet tok turen til Sørlandet. Philip begynte å kjøre go-kart så sent som i fjor sommer, og har hatt en formidabel utvikling siden da, men mangler naturligvis løpserfaringen som en del av hans konkurrenter har.

På Vamoen Motorsportsenter hadde han heller aldri kjørt før, og med store deler av Sør- og Vestlandets førere på plass, så var det ikke mangel på verdige konkurrenter blant de 24 førerne som stilte til start i klassen «Mini».

Philip hang brukbart med på fredagens trening, men her var det helt klart en del hjemmefavoritter å bryne seg på. Philip brukte derimot fredagen godt, og fra lørdags morgen var han igjen raskest av alle, og vant sin andre tidkjøring av to mulig så langt i år.

(Saken fortsetter under bildet)

BESTE STARTSPOR: Philip Svendsen (nr. 16) klar i beste startspor foran Emil Djupesland (nr. 1) som til slutt gikk hen og vant helgens løp på Vamoen Motorsportsenter. Foto: Lars-Erik Svendsen/PSR

Fornøyd gutt

I sin første start som «Master» (1. startspor), så kom nok mangelen på erfaring til syne. Philip gjør en teknisk feil manøver i starten, blir straffet med 10 sekunders tidsstraff og dermed sisteplass i 1. heat.

I 2. heat starter han igjen som «Master». Nå har han lært, så denne gangen går det bedre, men det er svært jevnt mellom de 8 første førerne, og flere av de som har denne banen som hjemmebane og trener her til daglig, kommer seg forbi. Philip ender på 4. plass.

Dette gir 8. startspor i «pre-finalen» hvor resultatet gir endelig startspor i selve finalen. Philip kjører seg oppover, men igjen er det svært jevnt. Det skiller under 1,5 sekunder fra 2. plass til 7. plass i mål, og imellom der havner Philip på en 6. plass.

Med 6. startspor i finalen var det bare å se fremover og satse alt. Philip fortsetter å kjøre seg oppover til det som ser ut til å bli en 4. plass, men på siste runde passerer han NMK Trøgstad-fører Markus Madsen Moe for den siste pallplassen!

– Kjempefornøyd med min første pallplass! Og utrolig moro å «stjele» den siste pallplassen på den aller siste runden, i en finale hvor vi endelig fikk alt til å stemme, sier en jublende Philip Svendsen.

Vinner av løpet ble hjemmefavoritt Emil Djupesland fra arrangørklubben Agder Motorsport, foran Mathias Bjerva, også han fra Agder Motorsport.

Navnebror og forrige helgs vinner, Filip Solberg fra Spydeberg og NMK Trøgstad, nådde ikke helt opp denne gangen, og ble til slutt nummer 12.

(Pressemelding)

Holder konsert på toppen av blokka

Les sommeravisen her (e-avis)